Idealan izbor antibiotika za klamidiju kod žena

Simptomi

Za učinkovito borbu protiv bolesti potrebno je sveobuhvatno liječenje. Antibiotici za klamidiju osnova su terapije, koja je posljedica specifičnosti patogena.

Definicija i vrste bolesti

Klamidija je infekcija koja nastaje kada patogene gram-negativne bakterije Chlamydia uđu u tijelo. Oni su slični virusima, budući da su povezani s intracelularnim parazitima. Najopasnije za ljude su 3 vrste:

  • Chlamydia psittaci - koje nose ptice, češće dovode do ornitoze i konjuktivitisa, moguće su sistemske abnormalnosti.
  • Chlamydia pneumoniae - infekcija nastaje kada je u kontaktu sa zaraženom osobom, uzrokuje bolesti krvožilnog sustava i dišnog sustava.
  • Chlamydia trachomatis - javlja se samo kod ljudi, može biti uzrok brojnih bolesti, češće oftalmoloških i urogenitalnih.

Potonji tip dovodi do infekcije kada je u pitanju sluznica u slučaju velikog broja patogena ili oslabljenog imuniteta, u većini je slučajeva spolno prenosiv, čovjek postaje manje vjerojatno da će zaraziti.

Antibiotici u liječenju bolesti

Prije propisivanja lijekova, potrebno je isključiti prisutnost istodobnih infekcija uzrokovanih smanjenjem imuniteta zbog učinaka klamidije. Osim toga, potrebno je analizirati osjetljivost bakterija na antibiotik, koja se može razlikovati čak i među spolnim partnerima.

Antibiotici za klamidiju kod žena i muškaraca odabrani su isto, trajanje terapije je od 14 do 30 dana.

U kroničnom obliku, ponekad se često traži ponavljanje tijeka nakon nekog vremena, kada patogeni prođu u aktivnu fazu reprodukcije.

Nužnost nastaje iu slučaju nedovoljne doze lijeka tijekom prvog tretmana: ne ublažava bakterije, povećava njihovu otpornost na lijek. Simptomi mogu trajati neko vrijeme, stvarajući lažni izgled oporavka.

Kasnije će se pogoršanje ponoviti, ali prethodni lijek neće biti učinkovit, potreban vam je lijek s drugom aktivnom tvari.

Djelotvorne klase lijekova

Za borbu protiv klamidije potrebni su antibiotici koji prodiru u unutrašnjost ćelije. Koriste se tri skupine:

  • Makrolidi (roksitromicin, makropen) - imaju sposobnost akumulirati u upaljenim tkivima, sputum bronha. Oni su najsigurniji, manje vjerojatno da će izazvati nuspojave, neki su namijenjeni trudnicama i djeci.
  • Tetracikline (Unidox Solutab, tetraciklin, doksiciklin) - češće se koristi u ranoj fazi bolesti. Oni su manje sigurni od makrolida, često uzrokuju nuspojave, kontraindicirani su tijekom trudnoće, tijekom dojenja i djece mlađe od 8 godina.
  • Fluokinoloni (lomefloxacin, ofloxacin, ciprofloksacin) - imati baktericidni učinak protiv klamidije, manje učinkoviti od prethodnih. Imenovan na posljednjem mjestu, ako želite da drugi tečaj ili druga grupa nije prikladna zbog otpora. Kontraindicirana tijekom trudnoće, djeca mlađa od 18 godina. Tijekom terapije, manje je vjerojatno da ćete biti izloženi sunčevoj svjetlosti.

Izbor ovisi o individualnim karakteristikama organizma i osjetljivosti infekcija.

Amoksiklav u klamidiji

Reprezentativna penicilinska skupina polusintetskog podrijetla, s amoksicilinom kao aktivnom tvari. Ima širok spektar djelovanja, ali u odnosu na intracelularne patogene je nedjelotvoran.
U klamidiji se može propisati kao dodatni antibiotik samo ako je vezana streptokokna infekcija. Tako je nemoguće kombinirati Amoksiclav s aminoglikozidima. Lijek je pogodan za trudnice, ali žena koja ga daje skrb ne smije ga uzimati: amoksicilin u visokim koncentracijama ulazi u majčino mlijeko.

S funkcionalnim kršenjem jetre i bubrega preporučuje se napustiti lijek ili pratiti stanje bolesnika.

Ofloxacin u klamidiji

Lijek pripada fluorokinolonima, njezina prednost: osjetljivost sojeva otpornih na druge lijekove. Ima dobru biodostupnost, brzina apsorpcije ne utječe na hranu (osim za vrlo masnu hranu i mlijeko).
Ne kombinira se s lijekovima koji smanjuju kiselost želučanog soka, jer negativno utječu na djelovanje lijeka. Ako je potrebno, mogu se uzeti nekoliko sati nakon što je ofloxacin.

Za borbu protiv infekcije propisane su tablete ili injekcije koje imaju istu biodostupnost i mogu se izmjenjivati ​​bez mijenjanja doze. U usporedbi s ciprofloksacinom, lijek se bolje kombinira s drugim lijekovima, može se koristiti u kompleksnoj terapiji. Nije propisana za djecu mlađu od 18 godina, trudnice i dojenje.

Eritromicin u liječenju klamidije

To se odnosi na makrolide, može zaustaviti razmnožavanje patogena, nakuplja se u tkivima pri visokim dozama i ima baktericidni učinak.
Ima visoku učinkovitost protiv brojnih patogena, može se koristiti kao dio složene terapije, budući da je dobro kombiniran s antibakterijskim agensima drugih skupina. Primjenjuje se oralno u obliku tableta, intravenozno i ​​putem kapljice.

Smatra se sigurnom za trudnice i djecu od rođenja. Nedostaci uključuju česte slučajeve nuspojava iz probavnog trakta i potreba za četverostrukim unosom, što je teže promatrati.

Ciprofloksacin u borbi protiv klamidije

Ima bakteriostatski učinak, zaustavlja širenje patogena i ima baktericidni učinak.
U visokim koncentracijama nakupljaju u tkivima, pogodan je za borbu s mješovitim urogenitalnih infekcija, nije uvijek korisno da biste dobili osloboditi od ureaplasmas zbog mogućeg neosjetljivost.

Zbog genomske mutacije, postoje slučajevi klamidijske rezistencije na ciprofloksacin. Kao i drugi predstavnici skupine fluokinolona, ​​ima štetan učinak na rast tkiva hrskavice, pa je kontraindiciran za djecu mlađu od 18 godina, za žene tijekom trudnoće i laktacije.

Macropean za trudnice s klamidijom

Sredstvo pripada makrolidima, djeluje poremetnjavajući proces podjele i regeneracije u patogenim stanicama. Ima širok spektar djelovanja, koristi se za infekcije miksa, kada se zajedno s klamidijom nalaze i drugi patogeni. Već dugo ostaju osjetljivi na Macropean.
Antibiotik je učinkovit u mikoplazmozi i klamidiji, može se koristiti u trudnica (u dobi od 20 i 30 tjedana) i djece od 3 godine. Makro-pjena u obliku suspenzije prihvatljiva je terapija kod novorođenčadi.

Kontraindicirana je u slučaju insuficijencije jetre i individualne netolerancije. Na početku tečaja, mogu postojati nuspojave koje ne zahtijevaju prekid lijeka. S produljenim primanjem potrebno je pratiti razinu jetrenih enzima.

Clacid u liječenju klamidije

Makrolidni tip agensa s klaritromicinom kao aktivnim sastojkom. Bori se protiv brojnih bolesti, jednako je djelotvoran protiv intra- i izvanstaničnih patogena. Rijetko se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima, jer nije kompatibilan s mnogim lijekovima.
Nije preporučljivo propisati ga za kronične bolesti jetre: aktivna tvar se brzo neutralizira i uklanja iz tijela. Kao rezultat toga, klamidija ne umre, već postaje otporna, bolest postaje kronična. Kontraindikacije uključuju razdoblje trudnoće, dojenje. Djeca se lijeka primjenjuju u obliku suspenzije.

tetraciklin

Učinkovito se bori protiv mycoplasma, ureaplazme, brojnih drugih uzročnika, pa je pogodan za liječenje mješovitih infekcija. Koristi se za odrasle i djecu stariju od 8 godina ako nemaju kronične bolesti jetre i bubrega.

Kontraindicirana u trudnoći i dojenju. U Tetraciklinu, doza za klamidiju je viša nego u modernom doksiciklinu. Također, povećava osjetljivost kože na ultraljubičasto, tako da tijekom terapije morate napustiti solarij i manje da biste išli na sunce.

Potrebno je pridržavati se prehrane, zbog vezanja s kalcijevim ionima, isključenjem proizvoda mliječne kiseline koji ometaju apsorpciju tetraciklina u crijevu.

Koji antibiotici su najučinkovitiji za ovu bolest?

Za borbu protiv infekcije češće se koriste tetraciklini i makrolidi.

Doksiciklin u klamidiji

To je najučinkovitije od tetraciklina, to je sigurnije, bolje apsorbira i ne zahtijeva prehranu. Može se koristiti u bilo kojem stadiju bolesti, u akutnom obliku postoji samo jedan korak doksiciklina.
Prijem ne ovisi o hrani, ali je potrebno uzeti tablete s vodom i koristiti dovoljnu količinu tekućine. Ne koristi se tijekom trudnoće, dojenja i liječenja djece mlađe od 8 godina.

rulid

To se odnosi na makrolide nove generacije, djeluje u većini urogenitalnih bolesti, jednako učinkovito utječe na infekcije različitih lokalizacija. Njegove prednosti: sposobnost ravnomjernog akumuliranja u tkivima i tekućinama, mogućnost jednokratne primjene dnevno.
Brzo apsorbira u probavni trakt, maksimalna koncentracija aktivne tvari se opaža nakon 20 minuta nakon ingestije. Koristi se kada se bolest kombinira s ureaplasmozom. Kontraindicirana je u žena koje dojiljuju, u trudnoći i djece mase manje od 40 kg.

Pravila za uzimanje antibiotika

Morate se pridržavati plana liječenja propisanih od strane liječnika. Također slijedi:

  • Uzmi lijek istodobno da zadrži željenu koncentraciju aktivne tvari u stanicama. Njeno smanjenje može uzrokovati ovisnost o patogenim mikroorganizmima i povećati njihovu otpornost.
  • Da biste isključili alkohol, oštar, da biste zadržali prehranu.
  • Izbjegavajte preopterećenja koja smanjuju obranu tijela.
  • Eliminirati spolne odnose sve do potpunog oporavka, inače je druga infekcija moguća.
  • Preusmjeriti ponovljene analize nakon tretmana.

Tečaj bi trebali poduzeti oba partnera, čak i ako je jedan akutni simptom odsutan. Često se terapija nadopunjuje unosom probiotika, antifungalnih, imunostimulirajućih sredstava. U slučaju jetrenih problema, hepatoprotectors svibanj biti propisani za održavanje.

Alternativne mogućnosti liječenja

U borbi protiv klamidije, možete koristiti protuupalno ljekovito bilje koje ima baktericidni učinak. No njihov je učinak slabo izražen, a dugotrajna upotreba potrebna je za moguće oporavak. Ako je tijelo ozbiljno oslabljeno, ljekovite infuzije i doze neće biti učinkovite. Terapija lijekovima može se kombinirati s narodnim lijekovima pod uvjetom da je dogovoreno s liječnikom.

Kada je prikladno koristiti antibiotike?

Liječenje treba biti neposredno kada se otkrije patogen. Klamidija može dugo biti asimptomatska. Često se pacijenti skreću za pomoć u akutnoj fazi bolesti, s izraženim znakovima.

Najopasniji je kronični tip, koji je karakteriziran prijelazom patogena na L-oblik, neosjetljiv na antibakterijsku terapiju.

Klamidija može utjecati na druge unutarnje organe, uzrokovati teške bolesti srca, krvnih žila, pluća i zglobova. S vremenom, oni su u mogućnosti da potiskuju imunološke stanice u krvi, dovode do upale zdjeličnih organa, muške i ženske neplodnosti.

Antibiotici se koriste protiv klamidije i trudnica kako bi se izbjegle komplikacije (do fetalnog blijeđenja) i moguće infekcije djeteta tijekom porođaja. Imenuje ih liječnik nakon potvrde dijagnoze laboratorijskim testovima. U rijetkim slučajevima, moguće je pratiti pacijenta s niskom razinom protutijela u krvi, što ovisi o progresiji bolesti. Najučinkovitija terapija je s akutnim oblikom infekcije, kada su bakterije najosjetljivije na lijekove.

Povjerite svoje zdravlje profesionalcima! Odmah upoznajte najboljeg liječnika u vašem gradu!

Dobar liječnik je generalist koji će na temelju vaših simptoma postaviti ispravnu dijagnozu i propisati učinkovito liječenje. Na našem portalu možete odabrati liječnika iz najboljih klinika u Moskvi, St. Petersburg, Kazan i drugim gradovima Rusije i dobiti popust od do 65% prilikom prijema.

* Klikom na gumb odvest će vas na posebnu stranicu stranice s obrazacom za pretraživanje i zapisom stručnjaku profila koji vas zanima.

* Dostupni gradovi: Moskva i regija, St. Petersburg, Ekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-na-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Ofloxacin u klamidiji

Ofloxacin u klamidiji, kao i drugi fluorokinoloni, propisan je kako bi spriječio reprodukciju klamidije u tijelu pacijenta. Ova relativno mlada klasa lijekova dobivena je nasumično u pročišćavanju klonina, antimalarnog lijeka s atomima fluora.

Tijekom daljnjeg savršenstva fluokinolona, ​​od 1980-ih godina aktivno su korišteni u liječenju različitih urogenitalnih infekcija. Prednost joj je tojoksacina u klamidiji sposobnost da se koristi protiv sojeva otpornih na većinu drugih sulfonamida i antibiotika.

U liječenju klamidije, ofloksacin se može davati i u obliku injekcija i tableta, dok bioraspoloživost lijeka u oba slučaja je identična. To jest, prilikom prebacivanja iz pilula u pilule ili obratno, prilagodba doze neće biti potrebna. Maksimalna koncentracija lijeka dolazi pola sata nakon primjene, a zatim pola sata poluživota lijekova. Stoga se uobičajeni unos ofloxacina u klamidiji propisuje 1 do 2 puta dnevno. Uzimanje lijekova prije ili poslije jela nema značajne razlike jer hrana ne utječe na brzinu apsorpcije, osim za vrlo masnu hranu koja će malo usporiti apsorpciju lijeka. Veći negativni utjecaj na učinak lijeka je alkalna voda i lijekovi koji smanjuju kiselost želuca, tako da tijekom ovog lijeka to je bolje odbiti ili uzeti nekoliko sati nakon ofloxacina.

S terapijske točke gledišta, ovaj lijek ima niz prednosti među ostalim ranijim fluorokinolonima, jer prodire dobro u upaljena tkiva, akumulirajući se na području upale. No, za razliku od ciprofloksacina, ovaj lijek djeluje bolje s drugim lijekovima (kofein, teofilin, razni b-laktami i makrolidi, bez utjecaja na njih). Da, i ofloxacin i dalje je aktivan i borba protiv klamidije istodobnim imenovanjem s rifampicinom i kloramilenkolom, što omogućuje da se uspješno primjenjuje u složenoj terapiji. Uostalom, složeni tretman ključ je uspjeha u rješavanju takvih visoko prilagodljivih mikroorganizama kao klamidija.

Unatoč svim prednostima i malom broju nuspojava, fluorokinoloni nisu propisani adolescentima mlađim od 15 godina, sestrinama ili trudnicama, kako bi se izbjegle patološke promjene kostiju fetusa.

Klamidija MOGUĆA SHEMA TRETMANA (s polioksidonom) [br. 3]

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 121 Poruka vaxell »Fri Nov 03, 2017 12:28

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

Ikona za odgovor Erbalunga »Fri Nov 03, 2017 12:30

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 123 Vaša poruka Anton UG »Fri Nov 03, 2017 12:34

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 124 Poruka vaxell »Fri Nov 03, 2017 12:35

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 125 Poruka Pacijent 007 »Fri Nov 03, 2017 2:42 pm

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 126 Poruka Erbalunga »Fri Nov 03, 2017 5:16 pm

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 127 Poruka Erbalunga »Fri Nov 03, 2017 5:19 pm

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

Ikona za odgovor Karen »Sub 4. studenog 2017 3:29

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 129 Poruka Erbalunga »Sat Oct 04, 2017 9:21

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 130 Poruka DT »Sub Oct 04, 2017 10:18

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

Klamidioza MOGUĆA SKEMA TRETMANA №3

# 132 Poruka Pacijent 007 »Sub Oct 04, 2017 12:17

Recenzije o drogama ofloxacina

Prikupili smo stvarne povratne informacije o drogi OFLOXACIN, koji su objavljeni od strane naših korisnika. Najčešće, odgovor je napisao majke malih pacijenata, ali oni također opisuju osobnu povijest uporabe lijeka na sebe.

Infektivno-upalne bolesti respiratornog trakta (bronhitis, upala pluća);
infekcije i upalne bolesti ENT organa (sinusitis, faringitis, otitis media, laringitis);
Zarazne upalne bolesti kože i mekih tkiva;
Zarazne upalne bolesti kostiju i zglobova;
infekcije i inflamatorne bolesti abdominalne šupljine (uključujući infekcije gastrointestinalnog trakta) i žučnih kanala;
infekcije i upalne bolesti bubrega (pijelonefritis) i urinarnog trakta (cistitis, uretritis);
Infektivno-upalne bolesti zdjeličnih organa (endometritis, salpingitis, oophoritis, cervicitis, parametritis, prostatitis) i genitalni organi (colpitis, orhitis, epididymitis);
-gonoreya;
- klamidija;
-meningit;
- profilaksa infekcija kod bolesnika s oštećenim imunološkim statusom (uključujući neutropenu).

rasprava

Palin ima kompatibilne analoge - norfloksacin, ciprofloksacin i ofloksacin. nažalost, naši liječnici rijetko tretiraju skrb, pa im je lakše preporučiti zaustavljanje hranjenja, a ne odabrati tretman kompatibilan s GV-om.

. frakcijski lijekovi su propisani uzimajući u obzir poznatu antibiotsku otpornost stafilokoka. Za borbu protiv stafilokoka upotrijebite oxacillin, dikloksazillin, ceftriakson, vankomicin, ofloxacin i niz drugih. Kombinirani pripravci koji sadrže antibiotik i supstancu koja potiskuje rezistenciju antibiotika stafilokokusja su učinkoviti: unazine, amoksiklav. Doza i način primjene lijekova ovise o specifičnom slučaju. Kako se antistafilokokni bakteriofag također pokazao specifičnim anti-stafilokoknim agensom. Može se primijeniti topikalno, intramuskularno i intravenozno, ovisno o potrebi. Ova metoda treba posvetiti posebnu pažnju prilikom primjene antibiotika.

I imam haemalyuticus. (kao takav) i ofloxacin sam već prošao ili se dogodio, nije pomogao niti pomagao (

Ofloxacin je

struktura

U jednoj tableti - 200 i 400 mg ofloksacin. Kukuruzni škrob, MCC, talk, magnezijev stearat, polivinilpirolidon, aerosil, kao pomoćne komponente. U 100 ml otopine, 200 mg aktivne tvari. Natrijev klorid i voda kao pomoćne komponente. U 1 g masti - 0,3 g aktivne tvari. Nipagin, vazelin, nipazel, kao pomoćne komponente.

Oblik izdavanja

mast u epruvetama od 3 g ili 5 g; tablete u ljusci od 200 i 400 mg; otopina za infuziju u bocama od 100 ml.

Farmakološko djelovanje

Farmakodinamika i farmakokinetika

farmakodinamiku

Ofloxacin je antibiotik ili ne? Ovo nije antibiotik, ali antibakterijsko sredstvo iz skupine fluorirani kinoloni, to nije ista stvar. Ono se razlikuje od antibiotika u strukturi i podrijetlu. fluoroquinolones nemaju analoga u prirodi, a antibiotici su proizvodi prirodnog podrijetla.

Baktericidno djelovanje povezano je s inhibicijom DNA-giraze, što dovodi do kršenja sinteze DNA i stanične diobe, promjena stanične stijenke, citoplazme i stanične smrti. Uključivanje atoma fluora u molekulu kinolina promijenilo je spektar antibakterijskog djelovanja - znatno je prošireno i uključuje mikroorganizme otporne na antibiotike i sojeve koji proizvode beta-laktamaze.

Gram-pozitivni i gram-negativni mikroorganizmi su osjetljivi na lijek, i klamidija, ureaplasmas, mikoplazme, gardnerelly. Suzbijanje rasta mikobakterija tuberkuloza. Ne utječe na Treponema pallidum. Otpor mikroflore polako se razvija. Izražen je postantibiotski učinak.

farmakokinetika

Apsorpcija nakon ingestije je dobra. Bioraspoloživost od 96%. Mali dio lijeka veže se na proteine. Maksimalna koncentracija određuje se nakon 1 sata, dobro raspoređena u tkivima, organima i tekućinama, prodire u stanice. Zapažene su koncentracije u slini, sputumu, plućima, miokardu, crijevnoj sluznici, kostima, tkivu prostate, ženskim genitalijama, koži i celulozi.

Dobro prodire kroz sve prepreke i u cerebrospinalnu tekućinu. Biotransformiruetsya u jetri oko 5% doze. Poluvrijeme je 6-7 sati, s ponovljenom primjenom kumulacija nije izražena. Izlučuje ga bubrezi (80-90% doze) i neznatan dio žuči. Uz bubrežnu insuficijenciju, T1 / 2 se povećava. Uz zatajenje jetre, također se usporava izlučivanje.

Upozorenja za uporabu

bronhitis, upala pluća; bolesti ENT organa (upala grla, upala sinusa, otitis, upala grla); bolesti bubrega i mokraćnog sustava (pijelonefritis, uretritis, cistitis); infekcije kože, mekih tkiva, kostiju; endometritis, salpingitis, parametritis, oophoritis, cervicitis, coleitis, prostatitis, epididimitisa, orhitis; gonoreja, klamidija; čirevi rožnice, blcfaritis, konjunktivitis, keratitis, ječam, klamidijski očne lezije, prevenciju infekcije nakon traume i operacije (za mast).

kontraindikacije

dob od 18 godina; preosjetljivosti; trudnoća; dojenje; epilepsija ili povećanu konvulzivnu spremnost nakon kraniocerebralnih ozljeda, poremećaja cerebralne cirkulacije i drugih bolesti središnjeg živčanog sustava; prethodno navedene lezije tetiva nakon prijema fluoroquinolones; periferna neuropatija; netolerantnost laktoza; dobi do jedne godine (za mast).

Uz oprez je propisana za organske bolesti mozga, miastenija gravis, teške povrede jetre i bubrega, poremećaj jetre, zatajenje srca, dijabetes melitus, infarkt miokarda, paroxysmal ventricular tahikardija, bradikardija, u starosti.

Nuspojave

Češće reakcije sporednih reakcija:

mučnina, smanjen apetit; povraćanje; proljev, bol u trbuhu; nadutost.

Rijetko i vrlo rijetko naišlo na nuspojave:

povećana aktivnost transaminaza, kolestatska žutica; hepatitis, hemoragični kolitis, pseudomembranoznog kolitisa; glavobolja, vrtoglavica; anksioznost, razdražljivost; nesanica, intenzivni snovi; anksioznost, fobije; depresija; tremor, konvulzije; paresteziju ekstremiteta, periferna neuropatija; konjunktivitis; buka u ušima, oštećenje sluha; kršenje percepcije boja, dvostruka vizija; kršenje okusa; tendinitis, mialgija, artralgija, bol u udovima; ruptura tetiva; osjećaj palpitacije, ventrikularna aritmija, hipertenzija; suhi kašalj, kratkoća daha, bronhospazam; petechiae; leukopenija, anemija, trombocitopenija; smanjena funkcija bubrega, dizurija, zadržavanje urina; osip, svrbež kože, urtikarija; crijevna disbioza.

Upute za uporabu ofloxacina (metoda i doziranje)

Mast ofloxacin, upute za uporabu

Za donji kapak, 1-1,5 cm masti se izlijeva 3 puta dnevno. Ako je dostupno klamidijske lezije oči - 5 puta dnevno. Liječenje se provodi ne više od 2 tjedna. Uz istovremeno korištenje nekoliko lijekova, mast se koristi posljednja.

Tablete OFLOXACIN, upute za uporabu

Tablete se uzimaju oralno, cjelovito, prije ili tijekom obroka. Doza se odabire ovisno o težini infekcije, funkcije jetre i bubrega. Uobičajena doza je 200-600 mg dnevno, podijeljena u dvije doze. U teškim infekcijama i prekomjernom težinom dnevna doza pacijenta povećava se na 800 mg. u gonoreja je propisana 400 mg u jednoj sesiji, jednom, ujutro.

Djeca se imenuju prema vitalnim indikacijama, ako nema zamjene drugim sredstvima. Dnevna doza je 7,5 mg po kg tjelesne težine.

Pacijenti s oštećenom funkcijom bubrega korigiraju se za režim doziranja. U bolesnika s teškim oštećenjem funkcije jetre, dnevna doza ne smije biti veća od 400 mg. Trajanje liječenja određeno je ozbiljnošću bolesti. Liječenje se nastavlja još 3 dana nakon normalizacije temperature ili nakon potvrde laboratorijskih testova iskorjenjivanje mikroorganizma. Najčešće, tijek liječenja je 7-10 dana, s salmoneloze 7 dana, s infekcijama mokraćnog sustava do 5 dana. Liječenje ne smije biti duže od 2 mjeseca. U liječenju određenih bolesti, prije svega, ofloxacin se primjenjuje / dva puta dnevno s prijelazom na oralnu primjenu.

Kapi s aktivnom tvari ofloksacin izdaju se pod imenom Danz, Floksal, Unifloks. Pogledajte upute za korištenje tih lijekova.

predozirati

Čini se vrtoglavica, inhibicija, pospanost, zbunjenost, dezorijentiranost, konvulzije, povraćanje. Liječenje se sastoji u pranju želuca, provođenju prisilne diureze i simptomatske terapije. Kada se koristi konvulzivni sindrom diazepam.

interakcija

Pri imenovanju sukralfat, antacidi i pripravci koji sadrže aluminij, cink, magnezij ili željezo, smanjuju apsorpciju ofloksacin. Zabilježeno je povećanje učinkovitosti antikoagulanata neizravnog djelovanja kada se uzima s tim lijekom. Potrebno je pratiti sustav koagulacije.

Rizik neurotoksičnih učinaka i konvulzivne aktivnosti povećava se uz istodobnu primjenu NSAID-ova, derivata nitroimidazol i Mctilksantini.

Kada se koristi s teofilin njezino čišćenje se smanjuje i poluživot se povećava.

Simultano korištenje hipoglikemijskih sredstava može dovesti do hipo- ili hiperglikemijskih stanja.

Kada se koristi s ciklosporin povećava se koncentracija u krvi i poluživot.

probenecid, furosemid, cimetidin i metotreksat smanjiti cjevasti izlučivanje aktivne tvari, što dovodi do povećanja koncentracije u krvnoj plazmi.

Možda oštar pad krvnog tlaka kada se primjenjuje barbiturati i antihipertenzivne lijekove.

Kada se koristi s kortikosteroidi postoji rizik od rupture tetiva.

Moguće produljenje QT intervala uz upotrebu neuroleptika, antiaritmika, tricikličkih antidepresiva, makrolida, derivata imidazola, astemizol, tcrfcnadin, ebastin.

Korištenje inhibitora ugljične anhidraze, natrij bikarbonata i citrata, koji alkaliziraju urin, povećava rizik od kristalurije i nefrotoksičnosti.

Uvjeti prodaje

Otpušten je na recept.

Uvjeti skladištenja

Temperatura skladištenja do 25 ° C

Datum isteka

Ofloxacin i alkohol

Alkohol nije kompatibilan s ovim lijekom. Tijekom liječenja alkoholna pića nisu dopuštena.

Analogues ofloxacina

Podudaranja prema ATC kodu četvrte razine:

pripravci tableta: Zanotsin, Zofloks, Ofloksin.

Rješenja za infuziju: Oflo, tarivid, Ofloksabol.

Analogna ofloksatsina, oslobođena u obliku masti za oči - Floksal, u obliku kapi oka / uha - Danz, Unifloks.

Recenzije o ofloxacinu

fluoroquinolones zauzimaju vodeće mjesto među antimikrobnim agensima i smatraju se kao alternativa visoko aktivnim antibioticima u liječenju teških infekcija. Trenutno, monophthorated predstavnik druge generacije nije izgubio svoju vodeću poziciju -ofloksacin.

Prednost ovog lijeka nad drugim fluorokinolonima je njegova vrlo visoka biodostupnost, kao i polagano i rijetko razvija rezistenciju mikroorganizama na njega.

S obzirom na visoku aktivnost protiv STI agenata, ovaj lijek se široko koristi u dermatovenereologiji u liječenju STI: urogenitalna klamidija, gonoreja, gonoreja-klamidija, mikoplazma i infekcije ureaplazme. Razaranje klamidije promatra se u 81-100% slučajeva i smatra se najučinkovitijim od svih fluokinolona. O tome svjedoče mišljenja o Ofloksazinu:

"... uzeo sam ovaj lijek, liječio mycoplasma i ureaplasma. Učinkovito "; "... Pomogao mi je, pio sam cistitisom, nije bilo manje. Lijek je jeftin i učinkovit. "

Širok raspon djelovanja, dobar prodor u tkiva genitalnih organa, urinarni sustav, izlučivanje prostate, dugotrajno očuvanje koncentracija u izvoru uzrokuje njegovu uporabu uroloških i ginekoloških bolesti. Dakle, postoje mišljenja da je primanje tog lijeka u roku od 3 dana pokazalo visoku učinkovitost kod rekurentnog cistitisa kod žena. Profilaktički je propisana nakon dijatermoagulacije cervikalnih erozija nakon primjene intrauterini kontraceptivi, nakon pobačaji, uspješno primijenjen na prostatitis, epididimitisa.

Nije antibiotik, ne utječe na vaginalnu i crijevnu floru, ne uzrokuje dysbiosis. Prema izvješćima pacijenata, ovaj lijek slabo se podnosi. Najčešće su zabilježene nuspojave gastrointestinalnog trakta, rjeđe - od strane središnjeg živčanog sustava i kožne alergijske reakcije, vrlo rijetko - prolazne promjene u parametrima testova jetre. Lijek nema hepato-, nefro- i ototoksične učinke.

"... bilo je mučnina, u trbuhu mi nije bilo žaljenja, apetit"; "... jako mučnato, nije mogao ništa jesti, ali je završio tijek liječenja"; "... Nakon recepcije pojavila se nesanica. Sumnjam da je lijek, kao što je prethodno dobro spavao "; "... toplina i hladni znoj su bili izliveni u groznicu, pojavila se panika".

Mnogi bolesnici s konjunktivitis, blcfaritis i keratitis propisati kapi za oči s aktivnom tvari ofloksacin (Unifloks, Floksal, Danz), recenzije o tome koje su pozitivne. Pacijenti su ih koristili 4-5 puta na dan blcfaritis i konjunktivitis i značajno poboljšanje u roku 2-3 dana. Zbog visoke bioraspoloživosti aktivne tvari, kapi se mogu koristiti čak i kod dubljih lezija - uveitis, sclerites i iridotsiklitah.

Cijena ofloxacina, gdje kupiti

Možete kupiti lijek u bilo kojoj ljekarni. Trošak ovisi o proizvođaču. Cijena ofloksatsina u tabletama od 200 mg ruske proizvodnje (Ozon, Makiz pharma, OJSC Sintez) kreće se od 26 rubalja. do 30 rubalja. za 10 tableta i trošak tableta 400 mg № 10 od 53 do 59 rubalja. Ofloxacin Teva, dostupan samo u tabletama od 200 mg, košta više - 163-180 rubalja. Mast za oči (Kurgan Synthesis OJSC) košta 38 do 64 rubalja. u različitim ljekarnama.

Cijena ofloxacina u Ukrajini je 11-14 UAH. (tablete), 35-40 UAH. (otopina za infuziju).

Internetske ljekarne u RusijiRussiaInternet ljekarne u UkrajiniUkrajiniInternet ljekarne u KazahstanuKazakistan

Apoteka 36.6

Levofloxacin Verte tablete. 250 mg N5VERTEX

Tablica Levofloxacin Teva. 500 mg N14TEVA

Ciprofloksacin Teva tableta s dozom od 500 mg N10TEBA

Levofloxacin Verte tablete. 500 mg N10VERTEX

Ciprofloksacin spušta oči. 0,3% 10mlPHP FIXING

ZdravZona

Levofloksacin 500 mg # 5 tableta Vertex CJSC

Ofloxacin 2mg / ml otopine za infuzije 100 ml fl. Sintet OJSC

Ciprofloksacin 0,3% kapi za oči i ušna 5 ml bočica tvrtke DropperRompharm

Ofloxacin 200 mg # 10 tabletaMakiz-Pharma CJSC

Levofloksacin 250 mg # 10 tableta Vertex CJSC

IFK Apoteka

Obnova ciprofloksacina ZAO PFC, Rusija

LevofloxacinVertex ZAO, Rusija

LevofloxacinVertex ZAO, Rusija

LevofloxacinVertex ZAO, Rusija

Apteka24

Levofloxacin obložene tablete 500mg # 10Health (Ukrajina, Kharkov)

Levofloxacin obložene tablete 250mg # 10Health (Ukrajina, Kharkov)

OfloxacinKievmedpreparat (Ukrajina, Kijev)

OfloxacinDarnitsa (Ukrajina, Kijev)

PaniApteka

Ofloxacinum inf. 0,2% 100 mlLekhim-Kharkiv

Ofloxacinum inf. 0,2% 100 mlLekhim-Kharkiv

Ofloxacinum inf. 0,2% 100 mlLekhim-Kharkiv

Ofloxacinum inf. 0,2% 100 mlLekhim-Kharkiv

Infuzija otopine ciprofloksacina 0,2% 100mlNovofarm-biosinteza

biosfera

Ciprofloksacin 0,25 g No. 10 tab.ps Sinteza OJSC (Rusija)

Ofloxacin 0,3% 5 g oči za pomast. Sintet JSC (Rusija)

Ciprofloksacin 0,5 g No. 10 tab.ps Sinteza OJSC (Rusija)

Ciprofloksacin 200 mg 100 ml rd d / in Kelun Pharmaceutical Plant (Kina)

Ofloxacin 2 mg / ml 100 ml r.d. inf.Sintez OJSC (Rusija)

NAPOMENA! Informacije o lijekovima na mjestu su referentno generalizirane, prikupljene iz javnih izvora i ne mogu poslužiti kao osnova za donošenje odluke o korištenju lijekova tijekom liječenja. Prije uporabe lijekova Ofloxacina uvijek se savjetujte s vašim liječnikom.

Lijek ofloxacin

- lijek koji ima antibakterijsko djelovanje. Odnosi se na grupu

-fluoroquinolones. Je li sustavni lijek? Trajanje tijeka liječenja i doziranje određuje se ovisno o bolesti.

Oblici otpuštanja

Tablete: zaobljeni, presvučene bijela nijansa, 200 i 400 mg doze mg.Rastvor 0,2% za intravenoznu primjenu: blijedo bistra otopina može imati žućkastu boju, dostupan u bočicama od 100 - ml.Maz bijele boje, mogu biti s žućkastom bojom, dostupan je u aluminijskim cijevima od 15 mg i 30 mg.

Upute za uporabu ofloxacina

Upozorenja za uporabu

Upalne bolesti dišnih (bronhitis, upala pluća), gastrointestinalne infekcije (osim bakterijske enteritis), bolesti kože (šalicu), upalni procesi u tkivima i zglobova kostiju; genitourinarne infekcije (uretritis, cistitisa), bolesti bubrega (pijelonefritis) - ENT bolesti (otitis, sinusitis, upala grla, etc.), kao profilaktičko sredstvo za poboljšanje imuniteta. Mast se koristi kao lokalni lijek za liječenje gljivičnih oboljenja kože, opekotina i prsnog pritiska; s infektivnim bolestima, koje mogu biti popraćene gnusnim komplikacijama.

U oftalmologiji propisuje se forloksacin za liječenje gnojnih i zaraznih bolesti očiju, konjunktivitis, za bakterijske čireve rožnice, kao profilaksu u postoperativnom razdoblju.

kontraindikacije

Lijek je kontraindiciran u bolesnika koji su imali izrazitu preosjetljivost na Ofloksatsinu.Ne preporuča za trudnice i djecu do 15 let.Ne propisan za bolesnike s epilepsijom, kao i nizak prag epileptičkih napadaja.

Nuspojave

U nekim slučajevima, uz liječenje ofloxacina, zapažene su manifestacije dispeptičkog sindroma, koje mogu manifestirati

Iz genitourinarnog sustava moguće: zadržavanje urina, krvarenje, poliurije.

Iz središnjeg živčanog sustava mogu se pojaviti: vrtoglavica, nesvjestica, poremećaj spavanja, halucinacije.

Poremećaj srca mogu se manifestirati u obliku: tahikardije, niskog krvnog tlaka, poremećaja srčanog ritma.

Od strane oftalmologije Moguće: strah od jake svjetlosti, peckanje u očima, crvenilo očiju.

Liječenje s ofloxacinom

Kako koristiti ofloxacin?

Tablete - unosite sat vremena prije jela ili 2 sata nakon jela; otopinu za infuziju - koristi se kao kapaljka, doze se propisuju pojedinačno, s prvom dozom od 200 ml otopine, polako 1 sat. S pozitivnom dinamikom, pacijent se prenosi na liječenje tabletama. Mast - za vanjsku primjenu, primjenjuje se u obliku tankog sloja na tretiranom području, nakon čega se primjenjuje sterilna zavoja. Učestalost postupka određuje se pojedinačno ovisno o bolesti i ozbiljnosti. U nekim slučajevima je prikazana primjena masti izravno na zavoj gaze.

Doza ofloxacina Doza ovog antibiotika za različite bolesti je drugačija, a liječnik ga treba propisati.

Dakle, za liječenje genitourinarnih infekcija obično se propisuje 1 tableta (200 mg) 1-2 puta na dan tijekom 7-10 dana.

U akutnoj gonokoknoj infekciji pokazuje jednu dozu od 4 do 6 tableta (200 mg).

Za liječenje prostatisa imenujte 1,5 do 2 tablete (200 mg) 2 puta dnevno.

Uz gastroenteritis uzmite 1 tabletu (200 mg) 2 puta na dan tijekom 5 dana. Kao preventivno sredstvo - 2 tablete (200 mg) 1 puta dnevno.

Kao preventivna mjera sepsa uzmite 2 tablete (200 mg) 3 puta dnevno.

Kod oboljenja bubrega liječenje je određeno pojedinačno, pri prvom prijemu - 1 tabletu (200 mg), zatim 1 tabletu dnevno ili 1 tabletu u 2 dana.

Kada se izražavaju kršenja funkcije jetre, ne uzimajte više od 2 tablete (200 mg) dnevno.

U teškim infekcijama urino-genitalnih organa i bolesti bubrega propisana je otopina lijeka u obliku kapaljka na 100 ml otopine 1-2 puta dnevno.

Uz gonokoknu infekciju, lijek se primjenjuje intravenozno kapanjem 200 mg 2 puta dnevno.

Ofloxacin za djecu

Lijek se ne propisuje za djecu mlađu od 15 godina. Sigurnost i učinkovitost liječenja djece nije klinički utvrđena.

Ofloxacin u trudnoći i dojenju

Trudnice se propisuju samo kao lokalno liječenje, pod nadzorom liječnika. Primjena lijeka u obliku tableta i kapanjem je kontraindicirana.

U liječenju ofloxacina kod žena koje pate dojke, dojenje se zaustavlja tijekom trajanja cijelog liječenja i dok se lijek potpuno ne ukloni iz tijela.

Ofloxacin u klamidiji

Za liječenje klamidije, propisan je tijek liječenja lijekom u obliku injekcija ili tableta, s učinkom liječenja koji nije drugačiji.

Doziranje se propisuje pojedinačno, obično 1 tableta (injekcija) 1-2 puta dnevno.

Tijekom liječenja nije preporučljivo koristiti tvari koje smanjuju kiselost želučanog sadržaja.

Više o klamidiji

Ofloxacin u ureaplazmozi

Lijek je širok spektar antibiotika, pa je propisan za liječenje ureaplasmoze. Štoviše, ofloxacin se smatra najučinkovitijim lijekom za liječenje ove bolesti.

Uzmi lijek u obliku tableta od 400 mg 2 puta na dan tijekom 7-10 dana.

Više o ureaplasmozi

Interakcija ofloxacina s drugim lijekovima

Prihvati pripravke koji sadrže antacidi, sulfate, kalcij, željezo, cink bi trebalo biti u roku od dva sata nakon primjene ofloksacin vsasyvaemosti.Ne najbolje preporuča uzimati lijek s anti-upalne lijekove kako bi se izbjegle dodatne CNS stimulacije rada. Kod dijabetesa potrebno je nadzirati razinu glukoze. U liječenju ofloksacin potrebno obavijestiti svog liječnika što su lijekovi uzeti uz lijek (da se izbjegne razvoj nuspojava).

Analogues ofloxacina

Analoge (sinonimi) Ofloxacin, koji sadrže istu aktivnu tvar, su:

Recenzije o drogama

Raisa, 68 godina "Propisali smo ofloxacin u bolnici nakon operacije. Iscrpljeni upalom, bilo je teških bolova. Nakon 2 dana uzimanja simptoma, brzo se poboljšalo. "

Norveška, 28 godina "Imam dijagnozu ureaplasmoze, mislio sam da je neizlječiva. Uzeo sam ofloxacin, bio sam zdravi za tjedan dana. "

Natalia, 52 godine "Podigao sam konjuktivit, pokušao hrpu masti, bez utjecaja, na kraju morao ići liječniku. Je savjetovao ofloksatsin, tretiran je nekoliko dana, sve dok je ruka uklonila ili je skinula ".

Gotovo svi pacijenti u pregledima zabilježili su nisku cijenu lijeka u kombinaciji s dobrim ljekovitim učinkom.

Cijena pripreme

Trošak ovisi o proizvođaču i dozi. Minimalne cijene su:

U tabletama od 200 mg - od 25 rubalja. Za pakiranje U bocama od 100 ml - od 37 rubalja. Za pakiranje, pomast 30 mg - od 65 rubalja. za pakiranje.

UPOZORENJE! Informacije objavljene na našoj web stranici su informativne ili popularne i pružene su širokom rasponu čitatelja za raspravu. Imenovanje lijekova treba obavljati samo kvalificirani stručnjak, na temelju povijesti bolesti i dijagnostičkih rezultata.

Ofloxacin (levofloksacin) s ureaplazmom

Vladimir: "Moja je nevjerojatna tajna kako lako i lako osvojiti prostatitis bez sudjelovanja liječnika. "

Ofloxacin pripada fluorokinolnim antibioticima širokog spektra djelovanja. Aktivna supstancija lijeka je gotovo odmah apsorbirana (pod uvjetom oralne primjene), što čini tretman ofloxacina ureaplazme ne samo učinkovito nego i brzo. Osim toga, ti lijekovi pripadaju onim rijetkim vrstama tableta, čija bioraspoloživost je gotovo apsolutna, tj. Ona doseže 100%. Ofloxacin se koristi ne samo za liječenje ureaplasmoze, već je njegova propusnost u tkivima urogenitalnog sustava jedan od najviših u usporedbi s drugim tkivima i organima.

U liječenju Ureaplasma levofloksacina, važno je imati na umu da je obrok značajno ne utječe na djelovanje lijeka, ali o dozi da se spominje odvojeno, kao doza propisano od strane liječnika, možete uzeti u isto vrijeme, a može se podijeliti u dvije faze. Ovisno o tome koja je shema za uzimanje ofloxina odabrana, trebali biste kupiti tablete. To je zbog činjenice da se ne može samo samljeti i žvakati, ali i za razmjenu u ureaplasmas tablete tretman ofloksinom. Stoga je važno odabrati dozu, tako da, bez obzira na broj domjenaka, ne smije prelaziti dodijeljenu dnevnu dozu.

Kao što pokazuju liječeni pacijenti koji su koristili ofloksacin u ureaplazmi, svjedočanstva jasno pokazuju da će učinak liječenja biti znatno niži ako se liječenje ranije zaustavi. To je zbog činjenice da ovaj lijek, kao i svaki antibiotik, pomaže eliminirati očite manifestacije bolesti već 3-4 dana nakon početka liječenja, ali to ne znači da je bolest potpuno nestala. Da bi se dobio stabilan pozitivan rezultat, terapija ureaplazmom s levofloksacinom treba završiti u propisanom roku, što je obično 7-10 dana. Recenzije o lijeku također sadrže informacije da nuspojave od korištenja ovog antibiotika, iako rijetke, ali još uvijek mogu pojaviti. Dakle, najčešće u pregledima spominju se sljedeći fenomeni:

poremećaj probavnog trakta; neispravnosti u imunološkom sustavu; metaboličkih poremećaja.

Međutim, preispitivanje pacijenata koji su primili gore spomenute nuspojave u liječenju ureaplasmoze s ovim lijekom nisu toliko da bi se moglo govoriti o njihovoj sustavnoj prirodi. Lijek je kontraindiciran za osobe mlađe od 18 godina, trudne i dojilje, pacijente s epilepsijom.

Ofloksin - uputa za uporabu, analoga antibiotik, mišljenja i oblika otpuštanjem (tablete od 200 mg i 400 mg, za infuzijske otopine u ampulama) lijeka za liječenje prostatitis, cistitis i bronhitis u odraslih, djece i trudna

U ovom članku možete pročitati upute za uporabu droga ofloxina. Postoje recenzije posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika specijalista o korištenju antibiotika Ofloksina u njihovoj praksi. Veliki zahtjev je da aktivno dodaju svoje povratne informacije o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, a uočene su komplikacije i nuspojave koje proizvođač možda nije proglasio u bilješkama. Analozi ofloxina u prisutnosti raspoloživih strukturnih analoga. Koristi se za liječenje prostatisa, bronhitisa i cistitisa kod odraslih, djece, kao i tijekom trudnoće i dojenja. Interakcija lijeka s alkoholom.

Ofloksin - antimikrobna priprema širokog spektra baktericidnog djelovanja iz skupine fluoroquinolona. Učinci na enzim DNA-giraza, koji osiguravaju superkonvulziju i time stabilnost bakterijske DNA (destabilizacija lanaca DNA dovodi do smrti mikroorganizama).

Djeluje protiv mikroorganizama koji proizvode beta-laktamaze i brzo rastuće atipične mikobakterije, uključujući Staphylococcus spp. (U t, H. Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis), Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli (E. coli), Citrobacter spp. Klebsiella spp. (uključujući Klebsiella pneumoniae), Enterobacter spp. Hafnia spp. Proteus spp. Salmonella spp. (salmonela), Shigella spp. (Shigella), Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas hydrophila, Plesiomonas shigelloides, Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Haemophilus influenzae, Haemophilus ducreyi, Chlamydia spp. (klamidija), Legionella spp. (Legionella), Serratia spp. Providencia spp. Bordetella parapertussis, Bordetella pertussis, Moraxella catarrhalis, Propionibacterium acnes, Brucella spp.

Različita osjetljivost na lijek posjeduje Enterococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp. Mycoplasma hominis (mikoplazma), Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum a, Ureaplasma urealyticum (Ureaplasma), Clostridium perfringens, Corynebacterium spp. Helicobacter pylori, Listeria monocytogenes, Gardnerella vaginalis.

U većini slučajeva, nisu osjetljivi na lijek: Nocardia asteroides, anaerobnih bakterija (Bacteroides spp Peptococcus spp Peptostreptococcus spp Eubacterium spp Fusobacterium spp Clostridium difficile.....).

Nije aktivan protiv Treponema pallidum.

Ofloxacin + ekscipijensi.

Nakon uzimanja droga Unutrašnja apsorpcija je brza i potpuna (95%). Bioraspoloživost je više od 96%. Smetnje mogu usporiti usisavanje, ali nemaju značajan utjecaj na biodostupnost. Vezanje na proteine ​​plazme - 20-25%.

Ofloksacin prodrijeti u mnogim tkivima i tkivnim tekućinama, u Vol. H. U slini, bronhijalne sekreta, žuč, urin i habanja spinalne tekućine, gnoj u pluća, prostate, kože, bijele krvne stanice, alveolarni makrofazi, mekih tkiva, kosti, organa trbušne šupljine i male zdjelice. Dobro prodire u krvno-moždanu barijeru (GEB), placentarnu barijeru, koja se izlučuje u majčinom mlijeku. Penetra u cerebrospinalnu tekućinu s upaljenim i neupalnim meningesima (14-60%). Nemojte se kumulirati. Metaboliziran u jetri (oko 5%) radi stvaranja N-oksida ofloxacina i dimetilfloksacina. Izlučuje ga bubrezi u nepromijenjenom obliku - 75-90%, sa žučom - oko 4%. Zračni razmak izvan granica iznosi manje od 20%.

infekcije dišnog trakta (bronhitis, upala pluća); infekcija ENT organa (sinusitis, faringitis, otitis media, laringitis); infekcije kože i mekih tkiva; infekcija kostiju i zglobova; Infektivne i upalne bolesti abdominalne šupljine i žučnih kanala; infekcije bubrega (pielonefritis) i urinarnog trakta (cistitis, uretritis); infekcija zdjeličnih organa (endometritis, salpingitis, oophoritis, cervicitis, parametritis, prostatitis) i genitalni organi (colpitis, orchitis, epididymitis); gonoreja; klamidija; meningitis.

Prevencija infekcija kod bolesnika s oštećenim imunološkim statusom (uključujući neutropenu).

Upute za uporabu i režim doziranja

Lijek je propisan iznutra.

Doza lijeka i trajanje liječenja ovise o jačini i vrsti infekcije, kao io osjetljivosti mikroorganizama, općem stanju pacijenta i funkciji jetre i bubrega.

Odrasli su propisani u dnevnoj dozi od 200 do 600 mg. Trajanje liječenja je 7-10 dana. Dozu do 400 mg dnevno može se dati u jednoj sesiji, po mogućnosti ujutro. Doza od više od 400 mg na dan treba podijeliti na 2 podijeljene doze s jednakim vremenskim razdobljem.

U teškim infekcijama ili u liječenju bolesnika s prekomjernom tjelesnom težinom, dnevna doza može se povećati na 800 mg.

U nekompliciranim infekcijama nižih dijelova lijekova mokraćnog trakta propisanog dozom od 200 mg dnevno tijekom 3-5 dana.

S gonorejom je jednom propisano 400 mg.

U zatajenju jetre, maksimalna dnevna doza iznosi 400 mg.

Inicijalno liječenje ofloxacinom intravenski može se nastaviti s lijekom u obliku tableta u istoj dozi (uz poboljšanje stanja pacijenta).

Tablete treba uzimati u cjelini, s vodom, prije ili tijekom obroka. Potrebno je izbjegavati istovremenu primjenu s antacidima.

Doze se odabiru pojedinačno ovisno o mjestu i ozbiljnosti infekcije, kao io osjetljivosti mikroorganizama, općem stanju pacijenta i funkciji jetre i bubrega.

Uvođenje intravenoznog kapanja započinje s jednom dozom od 200 mg, koja se polagano injektira kroz 30-60 minuta. Kada se stanje bolesnika poboljšava, oni se prenose na oralni unos lijeka u istoj dnevnoj dozi.

Uz infekcije lijekova za mokraćni trakt propisane u dozi od 100 mg 1-2 puta dnevno.

Uz infekcije bubrega i genitalija - 100-200 mg 2 puta dnevno.

Za infekcije dišnog trakta, kao i ENT organi, infekcije kože i mekog tkiva, kostiju i zglobova, infekcije abdominalne šupljine, septičke infekcije - 200 mg 2 puta dnevno. Ako je potrebno, povećajte dozu do 400 mg dvaput dnevno.

Za sprječavanje infekcija kod bolesnika s značajnim smanjenjem imuniteta - u kapi 200 mg u 5% -tnoj otopini glukoze. Trajanje infuzije je 30 minuta. Koristite samo svježe pripremljena rješenja.

anoreksiju; mučnina, povraćanje; proljev; nadutosti; bolovi u trbuhu (uključujući gastralgije); kolestatska žutica; pseudomembranski enterokolitis; hepatitis; glavobolja; vrtoglavica; nesigurnost pokreta; tremor; konvulzije; utrnulost i paresteziju udova; noćne mornarice; psihotične reakcije; anksioznost; povećana ekscitacija; fobije; depresija; zbunjenost svijesti; halucinacije; povećani intrakranijski tlak; kršenje percepcije boja; diplopija; oštećenje okusa, mirisa, sluha i ravnoteže; tahikardija; smanjenje krvnog tlaka; vaskulitis; kolaps; artralgije; tenosinovitis; ruptura tetive; slabost mišića; leukopenija, agranulocitoza, trombocitopenija, pancitopenija, hemolitička i aplastična anemija; točke hemoragije (petechiae); bulozni hemoragični dermatitis; papularni osip s korom; vaskulitis; fotofobija; akutni intersticijski nefritis; smanjena funkcija bubrega; povećana ureja u krvi; osip kože; svrbež; hives; groznica; angioedem; bronhospazam; Stevens-Johnsonov sindrom; Lyellov sindrom; eksudativna eritema multiforme; anafilaktički šok; gušavost; superinfekcije; vaginitisa.

epilepsija (uključujući anamnezu); smanjenje konvulzivnog praga (uključujući nakon traumatske ozljede mozga, moždanog udara ili upalnih procesa u središnjem živčanom sustavu); poraz tetiva tijekom prethodnog tretmana s kinolonima; dobi do 18 godina (budući da kostur rasta nije završen); trudnoća; dojenje (dojenje); nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze; preosjetljivost na komponente lijeka.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Lijek je kontraindiciran za uporabu u trudnoći i dojenju (dojenje).

Koristite u djece

Ofloksin nije lijek izbora za upalu pluća uzrokovanu pneumokokama.

Nije indicirano za liječenje akutnog tonzilizata.

Nije preporučljivo koristiti lijek više od 2 mjeseca. Izbjegavajte izlaganje sunčevoj svjetlosti ili UV zračenju (živa kvarcna svjetiljka, solarij).

U slučaju nuspojava iz središnjeg živčanog sustava, alergijske reakcije, pseudomembranozni kolitis, potrebno je uklanjanje lijeka. Sa pseudomembranoznim kolitisom, koji je potvrđen kolonoskopno i / ili histološki, indicirana je oralna primjena vankomicina i metronidazola.

Treba imati na umu da kada koristite Ofloksina rijetko proizlaze tendonitis može dovesti do puknuća tetiva (uglavnom akilne tetive), posebno kod starijih bolesnika. U slučaju simptoma tendonisa potrebno je odmah zaustaviti liječenje, imobilizirati akilnu tetivu i konzultirati se s ortopedistom.

Pri uporabi lijeka ženama se ne preporučuje korištenje tampona zbog povećanog rizika od razvoja vaginalne kandidijeze.

U pozadini liječenja, protok miastenije može se pogoršati, a porfirijski napadi mogu biti češći kod predisponiranih bolesnika.

Pri korištenju lijeka mogući su lažno negativni rezultati s bakteriološkom dijagnozom tuberkuloze (sprječava oslobađanje Mycobacterium tuberculosis).

U bolesnika s oštećenjem funkcije jetre ili bubrega potrebno je pratiti koncentraciju illoxacina u krvnoj plazmi. U teškom bubrežnom i jetrenom nedostatku povećava se rizik od toksičnih učinaka (potrebna je prilagodba doze).

Tijekom liječenja lijekom treba izbjegavati konzumaciju alkohola.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i upravljanje mehanizmima

Tijekom razdoblja liječenja potrebno je suzdržati od vožnje motornih vozila i vježbanje potencijalno opasnih aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje i brzine psihomotornih reakcija.

Hrana, antacidi koji sadrže aluminijske, kalcijeve, magnezijeve ili željezne soli smanjuju apsorpciju ofloxacina, stvarajući netopljive komplekse (dakle, interval između propisa Ofloxina i ovih lijekova treba biti najmanje 2 sata).

Ako se istovremeno primjenjuju lijekovi koji produljuju QT interval (antiaritmijski lijekovi klase 1A i 3, triciklički antidepresivi, makrolidi), povećava se rizik produljenja QT intervala.

Uz istodobnu uporabu ofloxacina smanjuje se razgradnja teofilina za 25% (s tom kombinacijom treba smanjiti dozu teofilina).

Uz istovremeno korištenje cimetidina, furosemida, metotreksata i lijekova koji blokiraju tubularnu sekreciju povećavaju koncentraciju illoxacina u plazmi.

Ofloxacin povećava koncentraciju glibenklamida u krvnoj plazmi.

Na istovremenom uzimanju s antagonistima vitamina K nužno je provesti kontrolu stanja koagulacijskog sustava krvi.

U kombinaciji s nesteroidnim protuupalnim lijekovima (NSAID), derivatima nitroimidazola i metilksantina, povećava se rizik razvoja neurotoksičnih učinaka.

Istodobno s glukokortikosteroidima (GCS), rizik od rupture tetiva raste, osobito kod starijih osoba.

Kada se primjenjuje s lijekovima, urin alkalizacijska (inhibitora karboanhidraze, citrate, natrij bikarbonat), povećava rizik od crystalluria i nefrotoksičnih efekata.

Analogni lijekovi ofloxina

Strukturni analozi za aktivnu tvar:

Vero ofloxacin; Glaufos; Danza; Zanotsin; Zofloks; Oflo; Ofloks; Ofloksabol; ofloksacin; Ofloxin 200; Oflomak; Oflotsid; Oflotsid forte; tarivid; Tariferid; Taritsin; Unifloks; Floksal.

Ako nema analoga lijeka za aktivnu tvar, možete otići na niže navedene linkove za bolesti, od kojih odgovarajući lijek pomaže i vidi dostupne analoge za terapijske učinke.

Lijek "Ofloxacin": pregled bolesnika. Upute za primjenu antibiotika "Ofloxacin"

Lijek "Ofloxacin", čiji je pregled uglavnom pozitivan, je antimikrobno sredstvo iz skupine fluoroquinolona širokog spektra aktivnosti. Lijek djeluje na DNA-giranu - bakterijski fragment koji osigurava super konvoluciju, a time i stabilnost DNA bakterija (kao posljedica destabilizacije lanca DNA, oni umiru).

farmakodinamiku

Ofloksacin je sredstvo - antibiotik učinkovit s obzirom na mikroorganizmima koji proizvode beta-laktamaze, kao i brzorastuće atipične mikobakterije. Većina Gram-negativnih bakterija pokazuje osjetljivost na lijek, uključujući mikroflore, otporne na meticilin i druge antibiotike. Streptokoki, enterokokima, te Mycobacterium tuberculosis karakterizira nestabilna osjetljivosti lijeka ofloksacin. Mišljenje liječnika pokazuju da u liječenju anaerobnih infekcija uzrokovana peptostreptokokki, peptokokki i druge anaerobe, lijek je često neučinkovit.

farmakokinetika

Nakon uzimanja lijeka, apsorpcija iznutra je potpuno (95%) i brzo. Bioraspoloživost je više od 96 posto. Povezanost s proteinima plazme iznosi 25 posto. Jedan do dva sata nakon peroralne primjene postiže se najveća koncentracija. Ovisno o dozi: s jednom primjenom od dvjesto, četiri stotine ili šest stotina miligrama lijeka, koncentracija je 2,5, 5 ili 6,9 μg / ml, respektivno.

Smetnja hrane može utjecati na apsorpciju u smjeru usporavanja, međutim, bioraspoloživost nije bitno pogođena. Formulacija ofloksacin - antibiotik koji ima značajnu volumen raspodjele (sto galona), tako da daju preparat je gotovo potpuno prodire količina slobodno u stanice. Najviše koncentracije u tkiva, tjelesne tekućine i organa: u stanicama (alveolarni makrofazi, leukocita), mekog tkiva, kože, kostiju, respiratornog sustava, te prsni trbušne šupljine, sline, prostate izlučevine, urina, žuči. Lijek penetracija kroz krvno-moždanu barijeru i placentnog izlučuje majčino mlijeko, i cerebrospinalnoj tekućini ulazi u ne-upaljenih i upaljene membrane mozga (14 do 60 posto).

Oko 5% lijeka metabolizira se u jetri formiranjem dimetilfloksacina i H-oksid-ofloksacina. Bez obzira na dotičnu dozu, poluživot je između četiri i pol do sedam sati. Lijek je nepromijenjen u iznosu od 75-90 posto bubrega, u iznosu od 4 posto - s žuči. Manje od 20 posto je bez nadbubrežne klirensa. Nakon jednog unosa dvjesto miligrama u urinu, agens se detektira u roku od 20-24 sata. U slučaju zatajenja jetre ili bubrega izlučivanje može biti odgođeno. Kod hemodijalize se eliminira 10 do 30 posto lijekova.

Indikacije za recept

Kada su infektivne upalne bolesti uzrokovane različitim mikroorganizmima, pokazalo se da koristi lijek ortoxacin. Komentari su izvijestili da je to vrlo dobra za infekcije dišnih puteva (upala pluća, bronhitis), gornjih dišnih puteva (upala srednjeg uha, upala sinusa, upala grla, ždrijela). Dodijeliti lijek u mekom tkivu, lezijama zglobova, kože, kostiju, žučnog trakta, urinarnog trakta (uretritis, cistitis), bubrega (pijelonefritis), trbušne šupljine, genitalije (orhitisa, kolpitisom, epididmitisa), prsni organi (salpingitis, prostatitis, cervicitis, endometritis, oophoritis, parametar).

Također učinkovit lijek s ureaplasmozom, klamidijom, gonorom. Oni ga koriste za sprečavanje razvoja infekcija kod bolesnika s poremećajima imunološkog stanja (uključujući neuropatiju).

Oblik doziranja. struktura

Otpuštanje lijeka se provodi u obliku dvostrukih okruglih tableta prekrivenih bijelom ili gotovo bijelom folijom. Na presjeku se mogu vidjeti dva sloja, od kojih jedan ima žućkastu boju. Aktivni sastojak je ofloxacin. U jednoj tableti, ona se nalazi u masama od 200 ili 400 miligrama. Manje sastojci primelloza (natrij kroskarmeloze), mikrokristalinična celuloza, Aerosil (koloidni silicijev dioksid), titanov dioksid, povidon, hidroksipropilmetilceluloza (hipromelozu), talk, magnezijev stearat, polietilen glikol 4000 (makrogol). Velika vrijednost droga ofloxacina je cijena. Tablete koje sadrže 200 mg aktivne tvari su prosjek od 16-20 rubalja po 10 komada, i one koje sadrže 400 miligrama ofloksacin, košta oko 50-55 rubalja po 10 komada.

Lijekovi OFLOXACIN. Upute za uporabu

Tablete treba uzimati prije ili poslije jela. Njima treba progutati cijelo, a ne tekuće, i isprati vodom u malim količinama. Doziranje treba odabrati pojedinačno, ovisno o težini bolesti, lokalizaciji infekcije, općem stanju pacijenta, funkcioniranju bubrega, jetri i osjetljivosti bakterija.

Tipično, liječenje ofloxacina provodi se sedam do deset dana. Odrasli su propisani dnevno dvjesto do šest stotina miligrama dvaput dnevno. Doza se može povećati na osam stotina miligrama u slučaju ozbiljne infekcije ili ako je pacijent prekomjerne težine. Dozu od četiri stotine miligrama može se uzimati u isto vrijeme, po mogućnosti u jutarnjim satima.

Pacijenti s oštećenom funkcijom bubrega ne mogu trajati više od dvije stotine miligrama lijekova jednom dnevno, maksimalna dnevna doza za jetrenu insuficijenciju je četiri stotine miligrama. Nakon nestanka simptoma bolesti i normalizacije temperature još dva do tri dana treba nastaviti terapiju.

Nuspojave. Pacijentni pregled

Nisu svi pacijenti dobro podnošljivi lijekovi OFLOXACIN. Komentari nekih ljudi sadrže informacije da je lijek uzrokuje glavobolju, mučninu, povraćanje, proljev, tremor, ukočenost u ekstremitetima. Na dijelu probavnog sustava također mogu razviti bol u trbuhu, gastralgia, nadutost, kolestatske žutice, anoreksiju, hiper, pseudomembranskog enterokolitis, i živčani sustav - nedostatak kretanja, grčevi, intenzivne snove, psihotične reakcije, uzbuđenost, anksioznost, konfuzija, fobija, halucinacije, depresija.

Osim toga, tu je rizik od povreda motoričkog sustava (bol u zglobovima, tendonitis, mijalgija), osjetila (poremećaji okusa, vida, sluha, ravnoteže, miris), krvožilni sustav i srce (smanjenje krvnog tlaka, tahikardija), kože (dermatitis, točka krvarenje, papularni osip), hematopoezu (trombocitopenija, anemija, leukopenija). Nakon uzimanja droga ofloxacina (mišljenja to potvrditi) u nekim slučajevima, postoji svrbež kože, bronhospazam, urtikarija.

kontraindikacije

Primanje lijeka zabranjeno netoleranciju ofloksacin i druge derivate fluorokinolona, ​​u slučaju nedostatka glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, epilepsije, lezijama tetiva, smanjujući prag napadaja. Osim toga, ne biste trebali uzimati lijekove ofloxacin trudnicama i dojilje, djeci mlađoj od osamnaest godina. S oprezom, lijek propisan je za poremećaje cirkulacije u mozgu, aterosklerozu pluća u mozgu, zatajenje bubrega u kroničan oblik, lezije središnjeg živčanog sustava organske prirode.

Lijekovi ofloxacina u ureaplazmi. Recenzije

Glavna stvar koja ljudi koji koriste spomenuti lijek je njegov brz učinak. Pacijenti izvješćuju da je rezultat već treći ili četvrti dan vidljiv. No, vrijedno je upozoriti da to ne znači početak liječenja. Oni pacijenti koji su prestali piti pilule bez prolaska kroz cijeli tečaj, opet su imali simptome ureaplasmoze, jer bakterije nisu bile potpuno uklonjene.

Posebne upute

S upalom pluća, koju pokreće pneumokok, lijek je nedjelotvoran. Također nije indicirano za liječenje akutnog tonzilizata. Potrebno je otkazati lijek ako protiv pozadine recepta postoje alergijske reakcije, poremećaji središnjeg živčanog sustava, pseudomembranozni kolitis. Žene koje koriste droga ofloxacina, ne preporuča se korištenje tampona, jer u ovom slučaju postoji povećani rizik od razvoja dlake.