BAD Now Foods L-lizin 1000 mg dvostruka snaga - pregled

Virus

Moja koža izgleda mlađe od 10 godina.

Objavio iHerb klijent 3. veljače 2011. godine

To je jedan od proizvoda koje je moj dermatolog preporučio. Već znam o ovom malom čudu već godinama. Uzimam ga noću, sljedeći dan, bore su nestale. Kada ga uzmem 2X / dan, velike bore sada su male linije. Izvrsno je. A ako to ne čini razliku, ne mogu zamisliti što to radi u mojoj koži. Ovo je sjajna aminokiselina. B.

Je li vam ovaj pregled bio koristan?

Nema više rakova

Objavio / la BigNanc 9. studenog 2008

Korištenje L-Lizina me čuva od zaraze raka. Uzimam jednu tabletu dnevno. Ako to učinim, neću se moći izvući iz njega. Oprez - uzimajući previše na prazan želudac i dati vam labav stolice.

Je li vam ovaj pregled bio koristan?

Objavio / la HCGCoach dana 16. veljače 2008

Koristim Vegan Protein Powder koji je vrlo visok u argininu. Počeo sam izbiti na hladnim čirevima na mojim usnama. Do sada je došlo do pomoći lizina.

Je li vam ovaj pregled bio koristan?

L-Lizin kao dodatak anti-anksioznosti

Objavio iHerb klijent 12. veljače 2011. godine

Ne samo da je L-Lizin anti-virusni i pojačava imunološki sustav, nego i anksiolitičko sredstvo. Ima mi opuštanje i balansiranje: veliki dodani plus! Uzimam jedan tablet od 1000 mg dnevno na prazan želudac s Taurinom, drugom aminokiselinom koja mi pomaže da ostanem mirno i uravnoteženo.

Je li vam ovaj pregled bio koristan?

Objavio iHerb klijent 1. prosinca 2009

Odvojio sam to neko vrijeme. Ne dobivam prehlade i nikada nisam imao gripa! Primijetio sam da mnogi ljudi to daju previše kućnim ljubimcima kako bi se zaštitili od nepotrebnih bolesti. Dobiva mi palce u mojoj knjizi kako bi mi pomogla da ostanem zdrava.

Je li vam ovaj pregled bio koristan?

EXCELLEMNT PRODUCT iz države Washingtona 2008

Objavio iHerb klijent 9. travnja 2009. godine

Čitam ovaj proizvod može se koristiti kao prirodni proizvod umjesto farmaceutske Valtrex za genitalni herpes i njegovo je puno manje skupo. Koristim oboje da budem siguran.

Je li vam ovaj pregled bio koristan?

Jeftin i učinkovit, ali prevelik za gutanje udobno

Objavio iHerb klijent 29. rujna 2007

Liječenje Linus Pauling za bolesti srca uključuje 3

6 grama l-lizina dnevno. Mislila sam da bi uzimanje tih pilula bilo najučinkovitiji način da se toliko uzme. Ipak sam ih našao prevelik da bih progutala udobno. Činjenica da su tablete s oštrim rubovima (a ne okrugle kapsule) samo su ih otežale. Nakon što sam se gotovo onesvijestio, sam odlučio nastaviti s poboljšanjem zdravlja. To je sramota, ali vjerojatno ću se morati prebaciti na uzimanje 6 od 500 mg. FYI Ja sam 5'9 "čovjek pa to nije pitanje da imam abnormalno malen grlo.

l-lizina intravenozno

loading...

l-lizina intravenozno

Poruka # 1 Porto888 »Mon Sep 25, 2017 5:29 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 2 Pachhh-Cha »Mon Sep 25, 2017 11:11 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 3 Porto888 »Tue Sep 26, 2017 10:19 am

l-lizina intravenozno

Poruka # 4 Anton UG »Uto ruj 26, 2017 11:11

l-lizina intravenozno

Poruka # 5 Porto888 »Uto ruj 26, 2017 12:37

l-lizina intravenozno

Poruka # 6 Anton UG »Tue Sep 26, 2017 1:37 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 7 Anton UG »Tue Sep 26, 2017 1:41 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 8 Porto888 »Tue Sep 26, 2017 2:19 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 9 Capitan »Tue Sep 26, 2017 2:35 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 10 Porto888 »Tue Sep 26, 2017 4:23 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 11 Porto888 »Tue Sep 26, 2017 4:27 pm

l-lizina intravenozno

# 12 Poruka Capitan »Tue Sep 26, 2017 5:29 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 13 Porto888 »Wed Sep 27, 2017 12:36

l-lizina intravenozno

Poruka # 14 Anton UG »Wed Sep 27, 2017 1:32 pm

l-lizina intravenozno

Poruka # 15 Porto888 »Wed Sep 27, 2017 6:42 pm

l-lizina intravenozno

# 16 Poruka Anton UG »Thu Sep 28, 2017 10:58 am

l-lizina intravenozno

Poruka # 17 Porto888 »Thu Sep 28, 2017 11:08 am

l-lizina intravenozno

Poruka # 18 diadyun »Pet Sep 29, 2017 9:51

l-lizina intravenozno

# 19 Poruka Artem 77 »Sub Sep 29, 2017 12:09 pm

L-LIZINSKI ESCINAT

loading...

5 ml - ampule (5) - pakiranja staničnog oblika (2) - pakiranje kartona.

L-lizin aescinat smanjuje aktivnost lizosomalni hidrolaze koja sprečava cijepanje mukopolisaharida u zidovima kapilara i vezivnog tkiva koja ih okružuje, a time i normalizira povećanu vaskularnu permeabilnost i tkivo ima antiexudative (smanjivanje kongestije) i analgetski učinak. Lijek povećava ton žila, ima umjereno hipoglikemično djelovanje.

- Posttraumatski i postoperativni oteklina mekih tkiva različite lokalizacije;

- edem mozga ili leđne moždine traumatskog ili postoperativnog porijekla;

- kršenja periferne venske cirkulacije, uz edem.

- tešku renalnu disfunkciju;

Teško oštećenje jetre;

- dob djece do 18 godina;

- preosjetljivost na L-lizin escinat i / ili druge komponente lijeka.

Lijek se primjenjuje strogo IV / polagano, obično kaplje (intra-arterijska primjena nije dopuštena) u dnevnoj dozi od 5-10 ml. Da bi se pripremila infuzijska otopina L-lizina, escinat se razrijedi u 50-100 ml 0,9% -tne otopine natrijevog klorida.

Ako je potrebno, lijek se može ubrizgati / ubrizgati vrlo sporo. Za iv injekciju L-lizina, escinat se razrijedi u 10-15 ml 0,9% -tne otopine natrijevog klorida. Bez prethodnog razrjeđivanja, lijek se ne koristi.

u stanja koja ugrožava život pacijenta (traumatske ozljede mozga, post-kirurška mozga i leđne moždine edem sa simptomima edema koji bubri, veliki oticanje zbog opsežnog ozljede mekog tkiva) Dnevna doza je povećana na 20 ml, podijeljena u dvije doze. Trajanje liječenja je od 2 do 8 dana, ovisno o stanju pacijenta i učinkovitosti terapije.

Uz pojedinačnu preosjetljivost na escin pojedinci mogu:

Alergijske reakcije: osip na koži (papularni, petehijalni, eritematozni), svrbež, hiperemija kože lica, usnica, vrućice, urtikarije; u izoliranim slučajevima - angioedem, anafilaktički šok.

S boka središnjeg živčanog sustava: glavobolja, vrtoglavica, tremor; u izoliranim slučajevima - ataksija, kratkotrajni gubitak svijesti.

Iz jetre i sustava žuči: povećanu aktivnost transaminaza i bilirubina.

Iz probavnog sustava: mučnina; u izoliranim slučajevima - povraćanje, proljev.

Iz kardiovaskularnog sustava: snižavanje krvnog tlaka, povećanje krvnog tlaka, tahikardija, bolovi iza stupa.

Iz dišnog sustava: izolirani slučajevi - osjećaj nepostojanja zraka, otežano disanje, bronhijalna opstrukcija, suhi kašalj.

Lokalne reakcije: spaljivanje uz vene s uvođenjem, flebitis, bol u ruci.

Ostalo: opća slabost, zimica, groznica.

simptomi: vrućicu, tahikardiju, mučninu, žgaravicu, epigastričnu bol.

obrada: simptomatska terapija.

Lijek ne bi trebao biti korišten istodobno s aminoglikozidima zbog mogućnosti povećanja njihove nefrotoksičnosti.

U nedavnom slučaju prije određenog L-lizin aescinat, dugotrajnog liječenja s antikoagulansima i, ako je potrebno, ko-primjena L-lizin aescinat i antikoagulansi treba provoditi doze korekciju potonji pod kontrolom indeksa protrombina.

escin vezanje na proteine ​​plazme je otežano, a primjenom cefalosporina, koji može povećati koncentraciju slobodnog escin u krvi rizika od nuspojava potonje.

Sastav lijeka uključuje 96% etilnog alkohola. Potrebno je uzeti u obzir moguću interakciju alkohola s drugim lijekovima.

U nekih bolesnika s gepatoholetsistitah prilikom davanja prolaznu povećanje droge moguće transaminaza i bilirubina (izravni frakcija) ne predstavljaju opasnost za pacijente i ne zahtijevaju prekid liječenja.

koncentrirati za otopinu za injekcije sadrži po / 23,8% volumena etanola, tj etanola 2.4 ml u jednoj dozi, a najviše 6,1 ml / dan, što odgovara 122 ml piva ili 50,8 ml vina dnevno.

Lijek treba propisati s oprezom u alkoholizmu, kao i bolesnika s jetrenom bolesti i epilepsijom.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i upravljanje mehanizmima

Korištenje lijeka može utjecati na sposobnost upravljanja vozilima i mehanizmima, ali zbog ozbiljnosti ozljeda u kojima je aplikacija prikazana, ovaj faktor obično nije važan.

L-lizin 500 mg Cijena Upute za uporabu

loading...

Aktivno se bori protiv virusa koji uzrokuju herpes i akutne respiratorne infekcije. Preporučljivo za osobe koje konzumiraju hranu s malo kalorija ili nedovoljno proteina.

L-Lizin 500 mg Cijena, recenzija, upute za uporabu

loading...

Proizvođač L-Lizin 500 mg tvrtka NutriCare Int.
Šifra proizvoda: 461

Svojstva lijeka L-Lizin

loading...

Krajem 20. stoljeća, znanstvenici su uspjeli otkriti neobične svojstva L-lizina, aminokiseline koja omogućuju to aktivno u borbi protiv virusa koji uzrokuju herpes i akutne respiratorne infekcije. Lizin doprinosi produljenju zagušljivog jaza s različitim tipovima herpesa (uključujući genitalni sustav). Dugotrajna i redovita uporaba L-lizina ima jednostavan antidepresivni učinak. Osim toga, neki ljudi koji koriste L-lizine imaju teške glavobolje (migrene). Osim toga, lizin aminokiselina preporučuje se za osobe koje konzumiraju hranu s niskom kalorijskom ili nedovoljno proteinom.

sprječava ponavljanje herpesa;
sprečava razvoj osteoporoze;
sprječava razvoj ateroskleroze;
povećava mišićnu snagu i izdržljivost;
potiče povećanje volumena mišića;
poboljšava kratkotrajnu memoriju;
poboljšava erekciju;
povećava ženski libido;
poboljšava strukturu kose.

Lizin je esencijalna aminokiselina. To znači da tijelo ne može sintetizirati samostalno i uvijek mora doći s hranom.
1) Lizin ima antivirusni učinak, posebno protiv virusa koji uzrokuju herpes i akutne respiratorne infekcije.
2) Lizin je sastavni dio gotovo svakog proteina u ljudskom tijelu. To znači da je jednostavno neophodno u sintezi mišićnih vlakana i stvaranju punog mišića.
3) s dugotrajnom uporabom, lizin ima blagi antidepresivni učinak, a neki ljudi su patili od migrene glavobolja, migrene glavobolja, na pozadini unosa lizina.
4) Lizin poboljšava apsorpciju kalcija iz krvi i prenosi ga u koštano tkivo, tako da može biti sastavni dio programa liječenja i prevencije osteoporoze.
Znanstvenim pokusima je pokazano da Lizin ne uzrokuje pospanost, smanjenu koncentraciju pažnje i performanse, mentalnu ili fizičku ovisnost.
Zajednički unos lizina i arginina (1-2 grama dnevno) povećava imunološki odgovor tijela, osobito broj i aktivnost neutrofila (važnih imunoloških stanica). Lizin pojačava djelovanje arginina.

Znakovi nedostatka L-lizina

loading...

Umor, nedostatak energije, umor i slabost.
Česta herpetska infekcija.
Jadna apetita.
Spor rast i gubitak težine.
Nemogućnost koncentracije, razdražljivost.
Pojava krvarenja u očne jabučice.
Gubitak kose.
Osteoporoza.
Anemija i reproduktivni problemi.
Usporite formiranje novog mišića i vezivnog tkiva.

Kako mogu L-lizin aktivan na virus herpesa

loading...

Nakon što je herpes virus prodro u tijelo, ili u trenutku kada je herpetska infekcija pogoršana, virus počinje množiti. Kao građevinski materijal koristi aminokiselinu Arginine. S obzirom da je L-lizin identičan strukturi i kemijskim svojstvima arginina, onda ulazi u tijelo u velikim količinama, lizin jednostavno zamjenjuje arginin. Herpes virus ne može ih razlikovati i počinje proizvoditi nove viruse ne iz arginina, već iz lizina. Ali bez arginina, virus se ne može reproducirati. Slijedom toga, novoformirani herpes virusi više se ne mogu reproducirati i propasti.
Kako bi se spriječilo povratak herpesa, potrebno je konzumirati dovoljne količine dodataka prehrani L-Lizin. Neusporedivo je bezopasan od bilo kojeg lijeka protiv herpes virusa, stoga je učinkovita preventivna mjera.
Kao što je poznato, relapsi herpesa najčešće se pojavljuju u stresnim situacijama, oslabljujući tijelo. Zbog povećane razine steroidnih hormona pod stresom, što dovodi do brze potrošnje i iscrpljivanja L-lizinskih dućana u tijelu. A L-lizin je uključen u stvaranje protutijela i drugih stanica imunološkog sustava. Tijelo ostaje bez odgovarajuće imunološke zaštite, što dovodi do recidiva.

Preporuke za primjenu L Lezine

loading...

L-Lezin se koristi u kompleksnoj terapiji:
osteoporoza (prevencija i liječenje);
herpesa;
katarakta;
zarazne bolesti, hepatitis;
anemija, retikulocitoza;
stanja imunodeficijencije;
sindrom kroničnog umora;
klimakterijski sindrom;
usporavanje rasta;
stres različitih geneza.

L Lizin korisnički vodič

loading...

Preporuke za korištenje L-Lizina: primjenjuju se na odrasle osobe 2 tablete 1 puta dnevno. Trajanje 4-6 tjedana. L-Lizin se ne povećava i ne uzrokuje toksične učinke na tijelu. L Lizin se koristi kao izvor energije. Višak L-Lizina izlučuje se u urinu.

kontraindikacije

loading...

Kontraindikacije na uporabu lijeka L-Lizin su: individualna netrpeljivost, trudnoća, dob od 12 godina.

Sastav L Lezina

loading...

L-lizin hidroklorid, pomoćne tvari.

Oblik izdavanja

loading...

L-lizin je dostupan u plastičnoj ambalaži, tabletu od 60 komada.

L-Lizin Escinate

loading...

Opis je aktualan 2015/04/01

  • Latino ime: L-lizin Aescinat
  • ATX kod: C05CX
  • Aktivni sastojak: Eszina lizinat (Aescin lizinat)
  • proizvođač: GALICHFARM (Ukrajina)

struktura

loading...

1 ml koncentrirane otopine sadrži 1 mg L-Lizin Escinate. Dodatne tvari: voda, propilen glikol i 96% etilni alkohol.

Oblik izdavanja

loading...

L-Lizin Escinat je dostupan kao koncentrirana otopina za intravensku primjenu. Otopina je bezbojna, gotovo prozirna. U pakiranju od kartona nalaze se 2 stanična pakovanja, od kojih svaka sadrži 5 ampula od po 5 ml.

Farmakološko djelovanje

loading...

Lizin, koja je ta tvar?

lizin ovo je amino kiselina (alifatski), koji je osnova za izgradnju proteina. Amino kiselina Lizin je neophodan za ljudsko tijelo za popravak tkiva, normalan rast i razvoj. Tvar je odgovorna za proizvodnju enzimi, antitijelo i hormoni. Sadržana u ovih namirnica: leća, pšenične klice, soja, jogurt, meso proteina, riba, krumpir, jaja bjelančevina, svinjetina. Vrlo često je aminokiselina dodana u dijetu za sportaše kako bi brzo angažirala mišićnu masu. U poljoprivredi, Lizin sulfat se nalazi u aditivima za hranu za obogaćivanje i uravnoteženje životinjskih obroka. Formula Lizina: HO2CCH (NH2) (CH2) 4NH2.

Što je lizin Escinat?

Lizin Escinate može potisnuti aktivnost lizosomalne hidrolaze, što dovodi do smanjenja brzine cijepanja mukopolisaharida u vezivnom tkivu i zidovima malih kapilara. Lijek ima analgetski učinak, ima antiedemativni učinak. U pozadini liječenja, vaskularni ton, povećava se propusnost vaskularnog tkiva. Lijek je umjereno izražen hipoglikemički učinak.

Farmakodinamika i farmakokinetika

loading...

Proizvođač ovih odjeljaka nije opisan u dovoljnoj količini.

Upozorenja za uporabu

loading...

L-Lizin u ampulama propisan je u Izbjeljivost bilo kojeg podrijetla (nakon operacije, traume):

  • oticanje kičmene moždine;
  • premještanje srednjih struktura mozga;
  • intrakranijalni hematomi;
  • subarahnoidni hematomi;
  • sindrom oticanja bubrenja;
  • edemato-vertebralni sindromi;
  • edem mekih tkiva s porazom lokomotornog sustava;
  • edematički sindromi bola debla i ekstremiteta;
  • kršenja venskog odljeva u donjim ekstremitetima s akutnim tromboflebitisom.

kontraindikacije

loading...
  • krvarenja;
  • patologija bubrežnog sustava;
  • dobno ograničenje - do 18 godina;
  • individualna preosjetljivost;
  • dojenje;
  • razdoblje trudnoće.

Nuspojave

loading...

Živčani sustav:

Probavni trakt:

Kardiovaskularni sustav:

Dišni sustav:

Ostale reakcije:

  • zimice;
  • teška slabost;
  • upala vena na mjestu primjene otopine;
  • spaljivanje tijekom postupka;
  • osjećaj topline;
  • bol u ruci.

Pri registriranju drugih negativnih reakcija preporuča se otkazivanje lijeka.

Upute za uporabu (metoda i doziranje)

L-Lizin Escinat može se primjenjivati ​​samo polagano intravenski. Intraarterijska primjena lijeka je nedopustiva. Dnevna doza iznosi 5-10 ml. Infuzijska otopina se pripremi miješanjem Na klorida (50-100 ml 0,9% -tne otopine) i lijekom. U rijetkim slučajevima, jet infuzija lijeka na polaganu brzinu. Upute za uporabu L-lizina u zhizneugorozhayuschih stanjima (trauma glave, kabel edem leđne, etc.): uvođenje dva puta otopini 20 ml volumena (ukupna dnevna doza). Tečaj je dizajniran za 2-8 dana. Lizinska otopina može se pohraniti samo u ampulama.

predozirati

Zabilježeni su epigastrični bolovi, palpitations, mučnina, osjećaj topline. Provodi se pravodobna terapija nakon sindroma.

interakcija

aminoglikozidi može ojačati nefrotoksienosti lijek. Pojedinačna doza je potrebna antikoagulansi pod kontrolom PTI. cefalosporine komplicira proces vezanja plazma proteina sa escinom, što se može očitovati kao povećanje težine negativnih reakcija. Lijek sadrži etilni alkohol, koji se mora uzeti u obzir pri propisivanju drugih lijekova.

Uvjeti prodaje

L-Lizin Escinat se može kupiti u ljekarni, prezentiranjem receptnog obrasca.

Uvjeti skladištenja

Proizvođač preporučuje ograničeni režim temperature - 15-25 stupnjeva. Ograničite dječju prijem u ampule.

Datum isteka

Posebne upute

Kratkotrajno snimanje povećanja enzima jetre u bolesnika s gepatoholetsistitah, koja ne zahtijeva povlačenje lijeka. Escinat se primjenjuje s oprezom pod alkoholizam, epilepsija i patologije jetrenog sustava.

Tijekom trudnoće (i laktacije)

Lijekovi se ne primjenjuju kada dojenje, trudnoću.

Recenzije L-Lizin Escinata

Na liječničkim forumima liječnici ostavljaju pozitivne odgovore o L-Lizinima. Lijek se dokazao u terapiji posttraumatskih bolesnika s lezijama mozga i leđne moždine.

Cijena L-Lizine Escinata, gdje kupiti

Cijena L-lizina u Ukrajini je 203 UAH. U Rusiji, Lysin možete kupiti u ljekarni za 1200 rubalja.

L-lizin: prednosti za crijeva, mozak i liječenje herpesa

Protein, koji pomaže u liječenju herpesa, može se koristiti za liječenje raka. Ovo nije mit, već znanost - saznajte više o korisnim svojstvima L-lizina.

Godinama su ljudi koristili l-lizin za liječenje herpes virusa i oporavak nakon treninga. No, kako se ispostavilo, ova aminokiselina prikladna je ne samo za gore navedenu primjenu. Može pomoći u liječenju velikog broja problema, od kronične depresije do dijabetesa.

Ova esencijalna aminokiselina prisutna je u hrani i može se dodatno dobiti kao bioaktivni aditiv. Reći ćemo vam o velikim prednostima koje vam L-lizin može donijeti, ako se pravilno koristi.

Korisna svojstva:

  • Formiranje karnitina, odgovoran za stanje kose i kože;
  • Sinteza kolagena, pomažući izbjegavanju bora;
  • Smanjen kolesterol;
  • Poboljšanje apsorpcije kalcija.

Tko treba L-Lizin:

Korisna svojstva L-lizina

Što je to?

L-lizin je aminokiselina. Poput drugih aminokiselina, to je "građevni blok proteina", što je nužno za osobu za različite funkcije, uključujući rast i formiranje mišića.

Od nekoliko stotina otkrivenih aminokiselina, 20 su odgovorni za stvaranje proteina i rast. Međutim, samo 10 od njih može biti formirana od strane tijela, a preostalih 10 se naziva "neophodno", jer se moraju dobiti od hrane. Nedostatak esencijalnih aminokiselina može dovesti do degradacije stanica i uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Zato morate osigurati da vaša prehrana sadrži sve potrebne tvari.

Potrebne aminokiseline, u pravilu, su stereoizomeri, što znači mogućnost postojanja tvari u dva različita oblika, doslovno odražavajući u ogledalu. Podijeljeni su u D- i L-oblike, a L-oblik se koristi u hrani i sintetičkim aditivima. Zbog toga možete ponekad vidjeti ime tvari "lizin", što zapravo znači "L-lizin".

Postoji obilje dokaza o blagotvornim učincima L-lizina na ljude (1). U početku je ova aminokiselina korištena za liječenje herpesa i do sada je redovito uključena u specijalizirane masti. Daljnja studija tvari omogućila je otkrivanje ostalih korisnih svojstava, uključujući mogućnost korištenja kao antidepresiva.

Lizin se najbolje uzima oralno i ovo je najprirodniji način proizvodnje aminokiseline, budući da je u početku prisutan u hrani. Dobivate ga od mesa, graha, sira, jaja i drugih proizvoda. Vaše tijelo se koristi za dobivanje lizina iz hrane i dobro probavlja ovu aminokiselinu.

Korisna svojstva

1. može liječiti manifestaciju herpes virusa

kupiti L-Lizin iz Solgara

Ako ste ranije čuli o l-lizinu, to je najvjerojatnije u kontekstu liječenja herpesa ili "prehlade". Mnogi ljudi su upoznati s herpes simptoma, uključujući spaljivanje i crvenilo malom području kože (obično oko usta), a zatim pojavom malih prozirnih žuljeva koji praska i oštećuju kožu. Više od 67% ljudi (u dobi od 50 godina) pati od virusa koji se zove simplex-1 (HSV-1), a mnogi od njih možda čak i ne znaju za to. Štoviše, postoji virus HSV-2 (to se herpes pojavljuje na genitalijama), što 85% nositelja virusa nije poznato.

Dok studije pokazuju različite rezultate o učinkovitosti l-lizina za liječenje herpesa, pacijenti procjenjuju da je aminokiselina vrlo učinkovita. (2)

Neke studije su pokazale da l-lizin može smanjiti učestalost herpes virusa. Druge studije proturječe tom uvjerenju, ali govore o smanjenju trajanja simptoma herpesa, uz održavanje iste frekvencije manifestacije. Istodobno, stručnjaci se slažu da tvar vjerojatno neće postati 100% sredstvo za liječenje herpesa, no može se koristiti za smanjenje negativnog utjecaja virusa na ljude.

U jednoj je studiji korištena krema na bazi l-lizina uz dodatak cinka i bilja. Ova krema je oslobodila manifestaciju herpes virusa tijekom 6 dana u 87% bolesnika. Za usporedbu, obično razdoblje oporavka traje 21 dan. (3)

Način na koji je tvar izložena herpesu nepoznata je, ali postoji verzija koja lizin utječe na neku drugu aminokiselinu, arginin. S druge strane, ustanovljen je utjecaj arginina na ubrzanje podjele stanica inficiranih virusom herpesa. Što manje arginina, sporiji je razvoj herpesa, a l-lizin smanjuje aktivnost arginina.

2. Može pomoći u liječenju raka

Postoji jedan važan razlog zašto znanstvenici traže prirodne lijekove za liječenje raka. A razlog je to što tradicionalne metode liječenja, kao što je kemoterapija, negativno utječu na zdrave stanice tijela. Srećom, nedavno smo otkrili tvari koje dobivamo iz hrane, što nam omogućava da se riješimo zaraženih stanica bez oštećenja zdravih.

U 2007, brojači sa Sveučilišta u Floridi (FSU) utvrdili učinak "lizin konjugata", što omogućuje da se identificiraju pojedinačne oštećenja DNA. Istraživanje je proveo profesor biokemije FSU Igor Alabugin. Za liječenje raka predloženo je korištenje lizinskih konjugata pod utjecajem fototerapije. Takav složeni efekt omogućuje uništavanje 90% + bolesnih stanica bez oštećenja zdravih. Izum profesora Alabugina već je patentiran i testira se. (4)

Upotreba lizina za liječenje raka testirana je na kolorektalnom karcinomu kod miševa 2014. godine. Tijekom ispitivanja 0 životinja je umrlo, uključujući životinje koje su bile u kasnoj fazi bolesti. (5)

Istraživanja su pokazala učinkovit učinak l-lizina, čak i na takve bolesti poput leukemije, što nam daje dodatnu nadu za brzo uklanjanje čovječanstva od tako strašne bolesti. (6)

Kajgana jaja s parmezanom - izvrstan izvor lizina

3. Uklanja sindrom stalne tjeskobe

Uz prehranu prehrane bogate vitaminima B, magnezijem i omega-3, možete uzeti l-lizin za liječenje psiholoških problema. Lizin poboljšava apsorpciju kalcija i drugih tvari, čime se vraća normalno stanje tijela. Ova aminokiselina se koristi za ublažavanje anksioznog sindroma i može bezopasno ukloniti depresivno stanje tijela.

L-lizin se ponaša kao antagonist serotoninskog receptora. Ona se veže na receptore i djelomično sprječava osjećaje anksioznosti. Štoviše, tvar djeluje na stres izazvane reakcije, uključujući liječenje proljeva. (7)

Dodatna konzumacija tvari posebno je važna u zemljama u razvoju, gdje je pšenica glavna hrana. Zbog specifične prehrane u zemljama u razvoju, više ljudi ima manjkav lizin, što dovodi do stresa, stresa i skraćuje životni vijek. (8)

Postoji mogućnost da se lizin može koristiti za liječenje shizofrenije. Istraživanja su potvrdila mogućnost uklanjanja simptoma pri dodavanju aminokiseline u konvencionalnu terapiju. Nažalost, dugoročni učinak uporabe lizina u liječenju psiholoških problema nije testiran. (9)

4. Poboljšava apsorpciju kalcija

Korištenje l-lizina povezano je s poboljšanjem apsorpcije kalcija, što je iznimno važno za osobe kojima prijeti opasnost od osteoporoze. Do danas ne postoje studije koje bi mogle potvrditi vezu između liječenju osteoporoze, te korištenje lizina, ali važnost utjecaja kalcija na zdravlje kostiju daje osnovu za sumnju da lizin može biti korisno.

Kalcij ne utječe samo na kosti, ali i utječe na težinu, štiti od teških bolesti, smanjuje simptome PMS-a, a poboljšava zubni zdravlje utječe na živčani sustav i mišiće, sprječava dijabetes.

Sportaši koji uzimaju lizin kao proteinski dodatak, pokazuju bolje rezultate. A to je zbog poboljšane apsorpcije kalcija.

5. pomaže kod dijabetesa

Jedan od najvećih problema s kojima se suočavaju osobe koje pate od dijabetesa je rizik od infekcije i ubrzanog starenja (zbog AGE-a). Posljednjih godina pozornost je usmjerena na problem mnogih istraživača. (10)

Nedavne studije pokazale su da dodatan unos l-lizina, zajedno s odgovarajućom prehranom, može smanjiti negativan učinak dijabetesa i poboljšati kvalitetu života bolesnika. (11)

6. Održava zdravlje crijeva

Većina stanovnika našeg planeta ima problema s zdravljem crijeva. Mnogi ljudi ne znaju ni o tim problemima, ali imaju značajan utjecaj na njihovo zdravlje. Ne radi se samo o izravnim problemima, poput refluksa kiseline ili proljeva, već o mnogim drugima. Na primjer, kršenje intestinalne mikroflore može utjecati na stanje kože, kose i kostiju, s obzirom na to da tijela ne apsorbiraju potrebne tvari.

Jedan oblik l-lizina, poznat kao poli-l-lizin, ima protuupalni učinak i ublažava mnoge probleme s crijevima. (12)

Iako to nije povezano s intestinalnim zdravljem, vrijedi dodati informacije da lizin može pomoći u liječenju pankreatitisa. (13)

Dnevna doza (doza)

U prosjeku, osoba treba primiti 800 do 3.000 mg l-lizina dnevno. Doziranje u liječenju herpesa može se povećati od 1 do 3 g supstance. (14)

Lizin se može koristiti u obliku krema koja ubrzava uklanjanje simptoma herpesa.

Ako namjeravate dobiti cijelu aminokiselinsku normu od hrane, morate uzeti u obzir činjenicu da se učinkovitost tvari smanjuje prilikom kuhanja. Korištenje šećera, grijanje hrane, kao i kuhanje u nedostatku vlage (kao što je prženje) smanjuje sadržaj hranjivih tvari.

Tuna salata je još jedan veliki izvor lizina

lizin

lizin (L-Lizin) smatra se jednim od 3 najvažnijih esencijalnih amino kiselina koje naše tijelo ima priliku pronaći isključivo od hrane. Smatra se temeljom izgradnje proteina našeg tijela. lizin - Prva od ograničavajućih aminokiselina potrebnih za asimilaciju proteina hrane: ako nema, koliko proteina ima u hrani, ionako ih se neće asimilirati. Izgraditi bjelančevine koje naše tijelo samo primjenjuje L-lizin.

Tijekom godina, ljudi, posebno muškarci, trebaju više lizin, nego u mladoj dobi. Većina stanovnika naše planete dobiva pravi broj lizin od hrane. No, s vegetarijanskom prehranom i prehranom s niskim udjelom masti, potrebno je lizin ne može biti potpuno zadovoljan.

lizin u izobilju je crveno meso, piletina, puretina, mliječni proizvodi, uključujući jogurt i sir. Iako je u nekim zrnim proizvodima, kao što su pšenica i kukuruz, premalen. Brušenje žita razbije se lizin, jer bijeli brašno i ostali rafinirani proizvodi to sadrže premalo. lizin Štoviše, razgrađuje se pri proizvodnji proteinskih proizvoda sa šećerom.

Morate osigurati vlastito tijelo s potrebnim iznosom lizin, Ako pate od herpesa, brzo se umorite, ne možete se usredotočiti. Vjerojatno vam nedostaje lizin, ako imate očne očne krvi ili povremeno osjećate mučninu, vrtoglavicu, ako imate gubitak kose ili imate anemiju.

S malim brojem lizin cijeli metabolizam proteina je uznemiren. od lizin proteini mišića i kolagen, komponenta vezivnog tkiva. Od nje ovisi o snazi ​​i fleksibilnosti ligamenta i tetiva, kao i kostiju, jer potiče apsorpciju kalcija i njegovu ugradnju u koštano tkivo. To ubrzava regeneraciju koštanog tkiva kao posljedica ozljeda i operacija, spriječila osteoporoza, oslabljen metabolizam masnoća i nastanak ateroskleroze, srčanog i moždanog udara upozorava.

lizin u malom broju dečki vodi do impotencije. Na sportašima, osobito kod trkača na velikim udaljenostima, nema lizin može dovesti do kronične upale tetiva i gubitka mišića. Mala količina lizin u hrani također može dovesti do kršenja hematopoeze i smanjenja broja hemoglobina.

Ovdje su funkcije koje lizin izvodi u tijelu:

  1. Pruža asimilaciju kalcija u tijelu;
  2. Proizvodi kolagen za izgradnju kostiju, hrskavice i vezivnog tkiva;
  3. Potiče proizvodnju protutijela imunološkog sustava;
  4. Razvoj hormona endokrinog sustava;
  5. hvala lizin proizvodi se enzimi probavnog sustava;
  6. Pruža krv kisikom i hranjivim tvarima;
  7. Pruža rad srčanog mišića;
  8. Pruža razmjenu dušika;
  9. Pruža funkcije žučnog mjehura;
  10. Aktivira rad epipidisa i mliječnih žlijezda;
  11. Pruža asimilaciju aminokiselina.

Lizin: korisna svojstva

1. Lizin ne razvija herpes

Godine 1950. otkriveno je da neke aminokiseline koje se nalaze u hrani imaju sve šanse za stimuliranje ili zaustavljanje razvoja herpes virusa. Dakle, aminokiselina arginina ubrzava rast virusa, i lizin, naprotiv, produljuje razdoblje remisije s labilnim herpesom (na usnama) i genitalnim herpesom, te sprječava recidiva.

Istraživanje učinaka L-arginina bilo je posvećeno istraživanju različitih klinika koje su provedene u svijetu. Njihovi rezultati objavljeni su 1978. godine u „Dermatologica”, 1981. u „kemoterapiju” magazina i časopisa u 1983. u „Journal of antimikrobne kemoterapije.” Otkriveno je da je virusna reprodukcija inhibirana prijemom lizin s istodobnim nedostatkom arginina.

Kada se stvrdnjavanje herpesa treba držati dijetu s velikim sadržajem lizin i minimalnu količinu arginina i uporabu lizin u obliku aditiva. doza lizin kako bi se spriječilo ponavljanje bolesti mora dnevno napuniti 1250 mg (na prazan želudac).

Najviši omjer lizin/ arginine imaju sireve i ostale proizvode mliječne kiseline. Najmanji omjer je većina oraha i nekih voćnih sokova.

Proizvodi u kojima visoki sadržaj lizina:

• mliječni proizvodi;
• soja;
• meso;
• leće;
• špinat.

Proizvodi u kojima visok sadržaj arginina:

• želatina;
• matice;
• čokolada.

Jaki stres drastično smanjuje stanične resurse lizin, i herpes virus "budi". Jer stanovnici našeg planeta, koji žive "na svojim živcima", često dolaze na napad herpesa. Herpes virus ima sposobnost uzrokovati i stomatitis, a ovdje i za liječenje moguće je koristiti lizin.

Kada se herpes izliječi lizin izvrsno nadopunjuje dijetu bez šećera i unos dodataka: vitamina A, vitamina C i bioflavonoida. Antivirusne značajke lizin imaju sve šanse osim pomoći u liječenju sindroma kroničnog umora, hepatitisa i HIV-a.

2. Lizin sprječava razvoj ateroskleroze

1996. godine Matthias Rath i Alexandra Niedwiecki klinički su dokazali da s ranom aterosklerozom, povećanom unosu vitamina C (2700 mg na dan), lizin (450 mg dnevno), prolin (450 mg), u kombinaciji s kompleksom vitamina, minerala i antioksidansi usporava razvoj ateroskleroze od oko 50%, ali u drugim slučajevima dovodi do apsolutne povlačenjem aterosklerotskih naslaga.

Liječnik Matthias Rath to vjeruje lizin u kombinaciji s prolinom i vitaminom C blokira učinak lipoproteina A, što dovodi do začepljenja arterija. lizin presreće LP (a) i ne daje on taloži na stijenke krvnih žila i na relativno visokoj koncentraciji u je u mogućnosti izdvojiti PL (a) i drugih lipoproteina niske gustoće od već oblikovan ateroma.

stoga lizin može smanjiti visoki krvni tlak, što je jedna od temeljnih okolnosti srčanih udara i moždanog udara. lizin između ostalog, održava energetski potencijal srčanog mišića, tako da djeluje kao izvor za proizvodnju karnitina, aminokiseline koja pruža mišićnu energiju.

3. Blokiranje širenja metastaza događa se uz pomoć lizina

Dr. Rath je to objasnio lizin inhibira djelovanje kolagenaza - enzimi koji otapaju omotnicu kancerogenog tumora, što sprječava i zadržava metastazu. Najbolje začepljenje nastaje kada zajednički unos vitamina C, lizin, prolin i epigalokatehin galat - polifenol, koji su dio zelenog čaja.

Članci o uspješnoj upotrebi izvedenica lizin za liječenje raka dojke i raka jajnika objavio je istraživački tim liječnika Asted (Lund Institute, Švedska) 1977. godine. Godine 1980. liječnik Suma iz Tokija pričao je o liječenju neoperabilnog raka jajnika s metastazama u trbušnoj šupljini. I u ovom slučaju, postupak je bio inhibiran, a tijekom 3 godine studije nije bilo relapsa.

Budući da je biološki mehanizam metastaza sličan za sve vrste raka, korištenje lizin u odjeljku s drugim sličnim lijekovima ima sposobnost da inhibira ili potpuno blokira širenje raka svih naučenih tipova, a pretpostavlja se da pored toga i AIDS-a.

4. Prevencija osteoporoze s lizinom

Postoji korelacija između nedostatka lizin i defekt kalcija u koštanom tkivu. U naše vrijeme, lizin smatra se obveznim dijelom programa profilakse i liječenja osteoporoze. Svi predstavnici slabijeg seksa u postmenopauzi imaju minimalno 500 mg lizin po danu, te u slučaju da njihov izbornik ima malo životinjskih bjelančevina, pa čak i više. lizin Potrebno je apsorbirati kalcij iz hrane i njegovo ugrađivanje u koštano tkivo. S nedostatkom lizin povećava se indukcija kalcija u urinu. Kompleks u kojem je prisutan lizin i vitamina C, koristi se za sprečavanje osteoporoze, liječenje ateroskleroze i antitumorske terapije.

5. Lizin ubrzava rast

Godine 1981. doktor medicine A. Isidori, kao i radnici Sveučilišta u Rimu, potkrijepio je cjelovitost lizin i arginina mnogo puta snažnije pomažu u oslobađanju hormona rasta od samo arginina. Pokus je uključivao dječake u dobi od 15 do 20 godina.

lizin Osim arginina, također ga koriste bodybuilderi kako bi dobili kombinirani rezultat rasta veličine mišića i snage mišića.

6. Lizin jača kosu

U usporedbi s mnogim drugim prehrambenim čimbenicima, koliko esencijalnih aminokiselina utječu na rast i gubitak kose, dok se malo naučilo. Međutim, znanstvenici pridružuju ulogu L-lizin u asimilaciji željeza i cinka s njegovim učinkom na rast kose. Prijam aditiva lizin smanjuje brzinu gubitka kose i čini kosu debljom. Ovaj je rezultat vidljiviji ako je u vezi s L-lizin uzmite i željezo i cinkove pripravke.

7. Lizin štiti leću oka od oštećenja

Visoka razina šećera u krvi kod dijabetesa tipa I ili II može uzrokovati oštećenje leće oka i stvaranje katarakta. Zajedno s primanjem kroma i cink pikolinata, dnevni unos od 500 mg L-lizin usporava taj proces.

8. Lizin povećava imunitet

Odgovarajuće osiguravanje tijela s važnim aminokiselinama smatra se bitnim uvjetom za normalno funkcioniranje imunološkog sustava. Posebno relevantno je uobičajeni unos 2 aminokiseline - lizin i arginina. Ove aminokiseline su potrebne za proizvodnju potrebnog broja neutrofila koji su dio strateškog obrambenog sustava tijela protiv hepatitisa B i C, HIV infekcije, sindroma kroničnog umora i svih stanja imunodeficijencije.

lizin služi za povećanje antivirusnog imuniteta i prvo se primjenjuje protiv virusa herpes simplexa, no on uspješno radi protiv raznih drugih zaraznih bolesti. To uključuje, između ostalog, zajedno s vegetativnim sastojcima L-lizin i cink.

9. Lizin usporava starenje

Istraživanja provedena 1984 godine u Mayo bolnici pokazala su da lizin zajedno s argininom može poboljšati lučenje hormona štitnjače u umirovljenicima, zapravo, između ostalog, promiče prevenciju senilne imunodeficijencije. To može biti povezano s povećanom proizvodnjom hormona rasta.

Također se može primijetiti da lizin važan je za uspješan rad mozga, njegov nedostatak pogoršava kratkotrajnu memoriju i sposobnost koncentracije. Reproduktivna sfera također pati od nedostatka lizin - kod žena, nedostatak može dovesti do gubitka libida kod dječaka - do slabljenja erektilne funkcije.

Lizin: kupi, cijena

Ovdje je takav široki raspon oblika, doza i proizvođača lizin:

1. Kupi sada lizin po niskoj cijeni i uz zajamčenu visoku kvalitetu mogu biti u poznatoj američkoj online trgovini organskog iHerb-a.
2. Detaljne upute kako staviti narudžbu: Kako postaviti narudžbu za iHerb!
3. Važno! Uz prvu narudžbu, pomoću promotivnog koda iHerb, uštedjet ćete 10 dolara! Preporučujemo da iskoristite, od. na drugi red popusta neće biti više, pa čak i cashback web stranice neće vratiti interes od kupnje, jer cijene su vrlo niske! Još uvijek želim preporučiti promocijske kodove 003 za sudjelovanje u prodaji elektronike, Letual promo kod kupnje kozmetike po niskim cijenama, kupon Pretty Woman O kupiti 1000 boja laka za nokte i Adidas promocije kod kupnje moderan cipele na popust!
4. Sve o plaćanju i dostavi: iHerb plaćanje iHerb isporuke!

Izvor fotografije: iHerb.com

Pomaže li vam lizin u sportu i boriti se s herpesom?

Lizin: recenzije

Ispod možete pročitati prave recenzije lizin. Naći ćete koji obrazac i proizvođač lizin najučinkovitiji u borbi protiv herpesa i donosi veći učinak u kondiciji. Nadamo se o pregledima lizin pomažu vam da napravite pravi izbor za vas osobno!