Root recenzije juha medvjeda

Na licu

Vaša poruka Nath »Tue Nov 13, 2007 3:57 pm

Vaša poruka draga djevojčica »Tue Nov 13, 2007 4:19 pm

Vaša poruka lana saveleva »Tue Nov 13, 2007 4:29 pm

Vaša poruka Nath »Tue Nov 13, 2007 4:40 pm

Vaša poruka draga djevojčica »Tue Nov 13, 2007 4:42 pm

Vaša poruka lana saveleva »Tue Nov 13, 2007 5:03 pm

Vaša poruka Nath »Pet stu 16, 2007 2:36 pm

Vaša poruka Alex »Pet stu 16, 2007 1:26 pm

LiveInternetLiveInternet

loading...

-citati

Kako brzo smanjiti pritisak! I BEZ TABLETA. POMOĆI O OVOM ZNANJU. OVDJE je tako brzo.

I više kuća i kauča za mačke s vlastitim rukama. Puno. Svi pronađeni ovdje: http: //www.mauforum.

10 DOBRO RITUALI KOJI SE MORAJU SVJESNI. 1. Pohvalite se za svako dobro djelo. Uzmi za.

Gargles za grlo su najbolja rješenja. Svaki od nas barem jednom u životu naišao je na takav ne.

TEHNIKA "LETRA ANGER". U životu svake osobe postoje situacije kada se val emocija guši.

Vegameal.com

loading...

Sirov korijen jagodica (liječnikovo mišljenje).

loading...
  • od admin
  • 17. lipnja 2012
  • 11
  • 735nbsp prikazi
  • 0 dionice
  • Facebook
  • Google+

Drugi lijek, izvorno od sive antike. Malo ljudi zna da je tinktura ljekovite ljekarne uključena u "Zlatni sedam" istočne medicine, zajedno s ginsengom i goji plodovima, koji su sada popularni diljem svijeta. Jednostavan i učinkovit lijek s minimalnim nuspojavama i blago produženim djelovanjem uz nisku vjerojatnost alergijskih reakcija. Izraženi slatki okus ne znači prisustvo šećera u obliku doziranja, osim toga, u Japanu i Kini sirup se koristi u shemama inovativnog liječenja dijabetesa i pankreasnih lezija. Lijek se teško može usporediti s modernim sredstvima, ali kao vezom pomoćne terapije ili zamjene, kako bi se spriječila ovisnost - to je sasvim prikladno. Druga niša likerskog korijenskog sirupa je niska toksičnost i, prema tome, varijabilnost s netolerancijom sintetičkih droga.

Aktivne tvari.

Glycyrrhizic kiselina i, zapravo, glycyrrhizin. Tvari intenziviraju aktivnost čile u bronhima, koja, prema tome, jača njihovu funkciju izlučivanja - sput je ukapljen i bolje čisti grlo. Osim toga, oni imaju širok raspon učinaka - od adrenalnog korteksa i završava s izraženom aktivnošću u hormonskom planu.
Također, te supstancije imaju slab protuupalni učinak, koji zajedno s ekskrecijskim sustavom djelotvorno djeluju protiv rezistentnog bronhitisa, koji ne trebaju antibiotsku terapiju.
Pektin, smole i lipidi manje vrijedne, ali uključene u mnoge metaboličke procese i nadopunjuju sliku terapijskog učinka.

Utjecaj na ljudsko tijelo.

Iscjeliteljska akcija - Cilia radi bolje, sputuma je rijetkost i učinak je mnogo izraženiji, ne toliko kao od bršljanina ili sintetike, ali droga obično dobro funkcionira.
immunopotentiator - slaba, ali u ovom području puno nije potrebno, stimuliranje adrenalnog korteksa javlja se lagano i postupno.
adaptogen - Mnogi sportaši, osobito bodybuilderi, uzimaju lijek da se oporave od treninga i suzbijaju kortizol kako bi povećali proizvodnju vlastitog testosterona.
laksativ - nije jaka, ali s kroničnom zatvorom vrlo je izražena, pogotovo jer u praksi nema nuspojava.
antimikrobno - uglavnom suzbija aktivnost stafilokoka.
Spazmolitički i antitumorski učinak ekstrakta licorice sada je stvar rasprave i bliže se proučava.

Upozorenja za uporabu.

  • Kronični i akutni bronhitis, ne opterećen bakterijskom komponentom. To jest, dok kontrolirate temperaturu i ispljuvak nije pretvoren u gnojno sredstvo, moguće je odvojiti puno pića, korijen laktoze i aspirin. Učinak uzimanja lijeka može biti ojačan bilo kojim vježbama disanja.
    Odstranjivanje bronha i cijelo stablo prije operacije.
  • Također je učinkovito uzimati korijen zelene kapljice u pacijentima u krevetu kako bi se povećala drenaža i izjednačila rizik od upale pluća. Bez dokaza - samo prvi put slijedi tečaj za brisanje bronha. Odvodnja za pacijenta koji leži je ista rutina kao i borba s tegobama, pa uzimamo slatki i naprijed - okrenimo se, dodirujte na prsima, obavimo masažu.
  • Traheitis bilo koje etiologije. Naravno, pod nadzorom liječnika i ako se ne pogoršava - traheja se obično lako čisti i slatki je odličan u ovom pomagalu.
    Blokiranje bronha s masivnim sluznicama u nekim bolestima. Rijetko dovoljno bolesti i jedna cvijeta s njima ne mogu, ali inhalacije i odljeva sluzi čine čuda.
  • Pneumonija, u okviru kompleks terapija. Nemojte očekivati ​​čudo učinak, ali droga čini dobar posao s pomoćnim funkcijama. U kombinaciji s ATSTS i drugim mucolytics, vrlo je popularan s takvim receptima, zbog niske toksičnosti. To je slučaj kada možete povećati dozu u dvije žličice. Ako se poveća krvni tlak ili pojave druge nuspojave, dozu će morati biti smanjena.
  • Bolest ulkusa u remisiji i gastritis. U svakom slučaju, ne u krvarenju i boli - samo u neostrom razdoblju. Strogo promatrajte dozu, lijek povećava lučenje sluzi u probavnom traktu, a ovo je prepuno njegovih komplikacija. Velika količina tekućine, bolje od ne-kiselih sokova ili slabog čaja - bit će dobar dodatak.

Doziranje.

U odraslih, najmanje tri puta dnevno, otprilike desertna žlica - može se razrijediti u čaju ili vodi.
Djeca - nanosite pažljivo, oko pola žličice.
Mala do dvije godine - samo nekoliko kapi u desertnoj žličici vode ili soka.
Pažljivo proučite umetak i nemojte eksperimentirati s dozom.

Kontraindikacije.

Mnogo ih nema, ali se moraju strogo promatrati. Gastritis u akutnoj fazi, ulkus u akutnoj fazi, preosjetljivost na komponente. Diabetes mellitus je pod strogim nadzorom liječnika. Riječ je o trudnoći, ovdje je potrebno koristiti načelo prikladnosti liječenja, kada njegove koristi nedvosmisleno nadilaze štetu i opasnost od fetusa.

Kako prepoznati lažnu.

Mnogi ljudi misle da takav jeftin lijek nema apsolutno nikakvu potrebu krivotvoriti, a oni su pogrešni. Zbog tečnosti i jednostavnosti rada, prevaranti dobivaju super dobit čak i od najjednostavnijih tinktura. Uostalom, zašto trebamo pripremiti sirovine, održavati proizvodnu formulu i provoditi istraživanja, ako je moguće miješati boje s dodatkom hrane? Slatki je vrlo lako odrediti - daje puno pjene. Prije su joj, uz pomoć, žene odjevene u odjeću kad nije bilo sapuna. Pomiješajte tinkturu s vodom i protresite ga - ako postoji obilna pjena, onda je sve u redu.

Nuspojave

Pored klasičnih alergijskih reakcija s licoricama, može se povezati nekoliko neugodnih trenutaka, prilično su rijetki, no vrijedno ih je znati i promatrati. Prva je pogrešna raspodjela tekućine u tijelu, kao posljedica kašnjenja i edema. Drugi poremećaji u genitalnom području. Hormoni i korteks nadbubrežne žlijezde ponekad mogu imati drugačiji učinak, uključujući i negativan učinak. Ako se nešto takvo dogodi, vrijedi zaustaviti lijekove i kontaktirati liječnika.

Autor: Kirill Sukhodolets (liječnik)

Više korisnih materijala:

  1. Ascoril sirup: upute + mišljenje liječnikaPreporuča se ovaj lijek namijenjen liječenju kašlja i disanja.
  2. Odaberite sirup kašlja - preporuka.Prije nego što nastavimo s pregledom, treba zapamtiti jednu stvar.
  3. Gedelix sirup: upute za uporabuDjelotvornost mnogih lijekova koji su biljnog podrijetla je široko raspravljana, a ponekad.
  4. Sirovi pas rose - preporuke za korištenje sirupa ruže.Sirup pasa je poznati lijek od davnih vremena. Koristi se.
  5. Tinktura echinacea (mišljenje liječnika).Tko ne poznaje echinacea, a posebno tinktura od nje.

Sirup korijena sladića

loading...

Oblici otpuštanja

loading...

Upute za sirup korijena jagodice

loading...

Sirup za slatki korijen - biljni pripravak, ima iskašljavanje i protuupalno. Njegovi farmakološka svojstva određena su članovi prirodnih sastojaka - glicirizin, glicirizinske kiseline flavonglikozida, izoflavona, kumestanovymi derivati ​​hidroksikumarin, steroidi i eterična ulja. Glicirizin djeluje poticajno na trepljastim epitelne stanice stimulira sekretornu funkciju gornjih dišnih puteva, olakšavanje iskašljavanja pokazuje zacjeljivanje rana (topičke za želuca i dvanaesterac 12) i protu-upalni učinak, sprječava lijepljenje pločica međusobno. Sirup sladić potiskuje transformaciju kortizona u kortizol pomoću inhibicije enzima 11-beta-hidroksisteroid dehidrogenaze tip prvi. Glicirizinske kiselina i njeni derivati ​​inhibiraju periferni metabolizam uključuju kortizol (referenca: mineralokortikoidni hormona stresa aktivnost uzrokovana hidratacije tijela, povećava krvni tlak, i debljanje). Liquiritoside djeluje kao spazmolitik i ima opuštajući učinak na glatke mišićne „kostur” probavnog trakta, grču sfinktera opušta, što osigurava naglašenu slabyaschee djelovanje i mogu se koristiti u liječenju bolesti probavnog sustava.

Sirup sladić patentnom liječenje plućnih bolesti i otorinolaringologiji profila (gornjih dišnih puteva, bronhijalne stabla i pluća), gastrointestinalni poremećaji (čir na želucu i dvanaesniku, 12 hyperacid gastritisa), nadbubrežne žlijezde (kronična insuficijencija nadbubrežne). Lijek ima povoljan sigurnosni profil. Kronična primjena sirup sladić u submaksimalnim doza može razviti prolazno hipertenzije, edem, seksualne disfunkcije. Izravne kontraindikacije za primanje lijeka: teški jetre i bolesti bubrega, dijabetes, aritmija, hipertenzije, trudnoća i idiosinkrazija slatki biljnih komponenti. Kada je zajednička primjena sirup slatki korijen s tiazidnim diureticima (hidroklorotiazid, tsiklometiazid) uočenoj povećan kalijevog izlučivanje iz tijela, koje može dovesti do hipokalijemijom, što pak može povećati toksični učinak digoksina i drugih srčanih glikozida. Kombiniranje sirup od licorice root kortikosteroidima povećava poluživot kortizola. Sladića svojstveni antibakterijska svojstva: Pripreme na svojoj bazi ima bakteriostatski učinak protiv Candida, Trichophyton i mikospor.

Pregled pacijenata o sirupu korijena s licem

loading...

Po mom mišljenju sirup korijena s licem je jedan od najjednostavnijih, bezopasnih i učinkovitih lijekova koji nije strašno dati malom djetetu. Nema bojila i "Yeshins". Pojimo sami odrasli i dali dijete iz godine. Izvrsno za mokro kašalj. U roku od 5-7 dana, kašalj obično odlazi. Dajem dijete tako, pola žličice sirupa, dodam malo vode. Pije s užitkom. Jedini nedostatak, po mom mišljenju - jest da je jako slatko. Općenito, lijek je vrlo zadovoljan, a cijena je jeftina. Definitivno preporučujemo!

U mojoj obitelji ima četvero djece. Naravno, djeca često dobivaju hladnoću. Jedna od najčešćih bolesti je kašalj. Moderna medicina nudi veliku količinu antitusisa. Ali u našoj obitelji koristimo samo sirup korijena s licem. Za razliku od ostalih sirupa i suspenzija, djeca su sretni piti ovaj lijek. Ne izaziva reflekse povraćanja, ugodno je kušati. Sirup korijena jagoda, po mom mišljenju, lijek je jedinstven. Dati učinkoviti rezultat. Kašalj prolazi vrlo brzo i dugo. Ovaj lijek ima još jednu neporecivu prednost u usporedbi s drugim modernim sredstvima. Trošak. Lijek košta vrlo jeftino, što je vrlo važno za veliku obitelj.

Pokušali smo mnogo sirupa, da ja, da je moje dijete. Zaustavili su se na sirupu korijena sladića. Doista nam je pomogao! Sjećam se, bacila sam toliko novaca na skupi sirup, ali nije bilo mnogo koristi. Točnije, br. Liječnici su napisali jedan po jedan, mama savjetovala drugačije. Ne znam, ovaj nam je došao. Naravno, svatko može imati svoje, neki, na primjer, ne pomaže. Pod uputama za štetu ne donosi, zabrinut sam zbog alergije kod djeteta, ali hvala Bogu da se ništa nije dogodilo. Nedavno je liječio kašalj za njih, dugo je bio bolestan, grozno kašljao. Popio sam tečaj, poboljšanja su se odmah popela. I on je, usput, jeftin. Svatko to može priuštiti. Dobra stvar kada se kašljaš.

Dugo sam bolesna s bronhalnom astmom i po preporuci liječnika počeo sam uzimati sirup korijena s licem. Bilo mi je jako iznenađeno kada sam počeo odlijevati sputum, što nije odgovaralo na mnoge druge lijekove. Kašalj je praktički prestao i postao je lakše disati. Okus likerskog sirupa korijena je doista specifičan, a okus nije jako, ali zahvaljujući pozitivnom učinku sirupa, ne pokušavam obratiti pažnju. Ipak, sirup korijena sladić vrlo dobro briše limfe, potrebno je na prazan želudac popiti stolnu žlicu sirupa korijena sladića na čaši tople vode. Također, zahvaljujući sirupu korijena slatke vode, uspio sam smanjiti dozu hormonskih lijekova koje uzimam zbog bolesti. Za mene sam zaključio da ovaj prirodni lijek pomaže očistiti tijelo i olakšati tijek bolesti. Sada sirup korijena korijena uvijek je prisutan u mom ormaru lijekova, i povremeno ga uzimam.

Mišljenja o korijenu licorice su kontradiktorna, i to ne iznenađuje. Slatkiši imaju specifičan okus, odnosno neku vrstu slatkoće, a ne svi sviđaju. Tko je uzeo korijen laktoze, prepoznaje ga ne samo okus, već i miris. Nije ni čudo da netko ima refleks povraćanja. Mnogo od onih koji uopće ne mogu piti sirupe, to im je lakše uzeti pilulu. Ali to ne utječe na učinak lijeka. To je individualna netrpeljivost. Korijen laktoze obavlja svoju glavnu funkciju na "izvrsnom", a od lijeka čekamo djelotvorno djelovanje. Moja obitelj već je navikla na korijen laktoze. Ako kašalj ne ode dugo, pitaju se za slatkiše. Da, zeznuto, namršteno, ali piju, znaju da to pomaže.

Ne znam zašto je u jednom od gore navedenih komentara poduzeto da se sirup iz korijena licorice ne može piti, nisam razumio. Ja to uvijek dajem svom djetetu od tri godine. Dajem strogo prema uputama koja se primjenjuju na bočice medicine, dakle kapi ovisno o dobi, razvijajući se u pola čaše tople vode. Plus tijekom dana, obilno toplo piće. A samo od 12 godina do 1/2 žličice, odrasla osoba na žličicu. Učinak je zaista jako dobar, kašalj se vrlo brzo omekšava, noću mirno spava. Na dan ili dva, kašalj se odlazi.

Ovaj sirup mi je propisao liječnik s jakim bronhitisom samo jednom, a bilo je više od 15 godina. Ali se još uvijek sjećam s drhtavom ovog specifičnog, nekog vanzemaljskog okusa i mirisa. Jao, ovo nije kompliment. Možda imam neku pojedinačnu netoleranciju nekih komponenti sirupa, ali svaki put kad je radio slaba refleksna gaga. A budući da sirup za piće nešto nije dopušteno, usta dugo ostaju strašni okus, nešto što podsjeća na izvarak mrkve i prljave čarape. Zato sam od tada prešla na humanističnije sredstvo - "Прттссин" ili "Стрпсилс". Općenito, ne savjetujem.

Moja je majka s kašljem dala sirup korijena s licem. I sada ga dajem svojoj djeci. Ukusna i učinkovita priprema. Brzo uklanja sluzav iz pluća. Uzimamo žlicu tri puta dnevno. Noću, noge su dužne plutati. I za dva ili tri dana kašalj odlazi. Samo djeca do jedne godine nisu preporučljivi sirup: sadrži alkohol i veliku količinu šećera.

Sirup korijena korijena davao je kašalj djeci kada su bili mali. To pomaže vrlo dobro, kašalj postaje blaži, ispljuvak lako odlazi. Okus je ugodan, djeca vole, pa čak i nakon oporavka traže "sirup od slatkiše", za razliku od pertussina, koji su odbili uzeti zbog svog okusa. Mislim da je bolje dati djeci ovaj prirodni lijek, a ne kemijske pilule.

Licorika je ljekovita slastica. Korijen od sladića. primjena

loading...

Dragi čitatelji, danas ćemo nastaviti govoriti o pristupačnim lijekovima. Kada naše tijelo treba tretman, ne uvijek se sjećamo da se to može pomoći jednostavnim, pristupačnim i jeftinijim sredstvima. Zahvaljujući oglašavanju često kupujemo replicirane lijekove, a često uključuju samo one lijekove koji su nepravedno skriveni iza komercijalnog naziva. Na primjer, korijen jagodice i sladića.

Prva povezanost s ovim lijekom, vjerojatno, uopće: Licorice - agent za kašalj. Tako je. To su bolesti dišnih putova u antičko doba tretirane primjenom korijena slatkiše. Danas je također prepoznat kao službena medicina, a na osnovi je stvorena znatna količina farmaceutskih pripravaka, čiji spektar obuhvaća ne samo kašalj. Slatkiši imaju prilično mnoštvo svojstava koja, uz pravilnu uporabu, omogućuju uporabu u borbi protiv različitih bolesti.

Licorika je višegodišnja biljka, a rizoma se obično koristi u medicinske svrhe. Usput, drugi naziv licorice (ili slatki kuglasta glatka, kako se zove) je slatkiš. Vjerojatno su mnogi od vas kupili slatkiše od lizaljica koje su propisane od strane liječnika zbog upale grla i kašlja. I često se ne piše o slatkićima, već o licem. Znamo da je to ista stvar. I njegov terapeutski učinak bio je poznat još prije našeg doba, što se očituje i spominjanje lakta u drevnom kineski "Treatise on herbs".

Važno je napomenuti da se sladić koristi ne samo u farmaceutske svrhe. Ekstrakt sladića koristi se za okus pušenja ili pušenja. Supstanca dobivena iz rizoma sladića ima tamnu boju i sposobnost bojanja. Ova kvaliteta se koristi u središnjoj Aziji za bojenje vune. Za kulinarske svrhe sladoled se koristi kao sredstvo za pjenjenje i zaslađivač, na primjer, za izradu piva, kvasa, bezalkoholnih pića. Kao aditiv okusa koristi se u kuhanju halva, poljupcima, karamelu i čokoladi. U Japanu se široko koristi kao biološki aktivni aditiv u hrani, au Kirgistanu se općenito proizvodi kao čaj.

Licorika je ljekovita slastica. Korijen od sladića. Ljekovita svojstva

loading...
  • Glavna vrijednost korijena korijena s gledišta medicinskih svojstava je prisutnost u svom sastavu derivatnih saponina - glicirrizina. Ova tvar uzrokuje ekspektoransko djelovanje lijek. Potiče izlučivanje žljezdanog epitela bronha, pružajući ekspektoransko djelovanje. A flavonoidi, sadržani u korijenu sladića, oslobađaju grčenje mišića bronha, koji imaju iscjeliteljski i spazmolitički učinak.
  • Također u sladićima se nalaze steroidni spojevi, slični strukturi onih hormona koji se proizvode u ljudskom tijelu nadbubrežnim korteksom - glukokortikosteroidima. Oni pružaju protuupalno djelovanje.
  • Osim toga, korijen i rižoto sladić sadrže šećer u velikim količinama - glukoza, fruktoza, maltoza, saharoza, kao i sukcinske, limunske, jabučne i fumarne kiseline.

Predlažem da gledam videozapis o sladoledi.

Korijen od sladića. primjena

loading...

Korijen jagoda za bolesti kašlja i dišnog sustava:

Kao što je već spomenuto, glavna indikacija za uporabu korijena slane jele je kašalj, uzrokovana raznim oblicima dišnog sustava: laringitis, bronhitis, faringitis. Glavna svrha lijeka - poticanjem stvaranja sputuma eliminira neproduktivni kašalj, omekšavajući bronhijalnu mukozu. Stoga se u tu svrhu propisuje priprema korijena zelene jabuke, ne samo kod pacijenata s bronhitisom, već i kod teških pušača koji pate od takozvanog "pušačkog kašlja".

Korijen jagoda s gastritisom i peptičkim ulkusom

Kao protuupalna i antispazmatična, sladić se također koristi za gastritis i peptički ulkus. Pored ovih svojstava za takve bolesti, lijek se koristi kao pokrov i štiti zidove želučanih sredstava. Licorika povećava izlučivanje želučanog sluzi.

Korijen jagoda u bolesti mokraćnog sustava

Korijen jezera ima protuupalno i diuretsko svojstvo, što mu omogućuje da se koristi za bolesti mokraćnog sustava, kao što su pijelonefritis i cistitis.

Korijen jagoda za alergijski dermatitis i ekcem

Sadržane u biljnim steroidnim spojevima također imaju antihistaminski karakter, stimulirajući adrenalinski korteks. I to omogućava korištenje korijena slatkiša u borbi protiv alergijskog dermatitisa ekcema.

Slatki. Način primjene

loading...

Normalno se slatkica koristi kao izvarak ili sirup. I na prodaju možete pronaći i izravno korijene sladić, i već pripremljen od svog sirupa.

Izbjeljivanje korijena slatke vode

loading...

Ako tretman zahtijeva izvarenje korijena sladića, onda ga pripremite sami od pripremljenih sirovina. Ponekad možete naći na prodaju gotove filter vrećice za pripremu. Ako su osušeni korijen jagodice dostupni, onda nije teško pripremiti izvarak od njih (ili infuzija). Jednu žlicu zdrobljenog korijena slatke vode sipa se u čašu vruće vode i zagrijava u vodenoj kupelji 15-20 minuta. Nakon toga, dekocija se ukloni iz vatre, filtrira, stisne i dodaje kuhanu vodu tako da se na kraju s dijelom kuhanog izlučevina sve ispostavilo 200 ml proizvoda.

Sirup korijena sladića

loading...

Ništa manje uobičajen oblik lijeka je sirup korijena sladića. Može se naći u gotovo svakoj ljekarni i kuhati se. Da biste to učinili, potreban vam je ekstrakt korijena s licem, koji se također može kupiti u ljekarni. 4 g ekstrakta se pomiješa sa 80 g šećernog sirupa i 10 g alkohola. Spremite proizvod u čvrsto zatvoren spremnik na hladnom mjestu.

Korijen od sladića. instrukcija

loading...

Izgaranje slatkiša može se dati i djeci i odraslima. Približna doza lijeka - 1-2 žlice 30 minuta prije jela tri do četiri puta dnevno. Djeca su propisana od 1 čaja do 1 žlica (ovisno o dobi) i pola sata prije jela tri puta dnevno.

Ali sirup korijena slatke korice koristi se obrnuto nakon jela. Preporučena doza za odrasle i djecu stariju od 12 godina iznosi 15 ml. Lijek se prije upotrebe ne razrijedi vodom i tek nakon unosa se isprati s puno tekućine - topla voda, a po mogućnosti čaj.

Trajanje primjene lijekova na osnovi korijena korijena, kao i doziranje i učestalost primanja obično određuje liječnik koji se bavi liječenjem, na temelju dobi i etiologije pacijentove bolesti. Međutim, obično tečaj ne prelazi desetodnevno razdoblje. Dugotrajno se produžuje samo na preporuku liječnika.

Korijen od slada djeci

loading...

Kao prirodna priprema, korijen laktoze može se davati djeci s suhim i vlažnim kašljem, određenim gastrointestinalnim bolestima. Obično djeci daju izvarak likornih rizoma. No vrlo često pedijatri propisuju i sirup. S obzirom na veliki sadržaj šećernog sirupa i prilično ugodnu aromu, lijek obično voli djeca. Preporučena doza sirup korijena korijena u vodi prema uputama za uporabu:

1-3 godine: 2,5 ml 4-6 godina: 2,5-5 ml
7-9 godina: 5-7,5 ml
10-12 godina: 7.5-10 ml.

Uzmite lijek obično tri puta dnevno nakon pola sata nakon jela, popijte puno tople vode, čaj ili ljekovitu infuziju bilja.

Ipak, s namjerom davanja lijeka djetetu, najbolje je obavijestiti pedijatara kako bi se ispravila moguća kombinacija drugih lijekova koji se koriste u kompleksu za liječenje bolesti.

Da li to može oštetiti slatkiš?

loading...

U blogu uvijek kažem da sve biljke koje trebamo uzeti s mudrošću. A sladić nije iznimka. Ako kupite slatkiše, slatkiši s licoricama, dajte djeci ili ih sami koristite, ako ste pripremili slatki sok s kašljem i drugim indikacijama, morate znati neke od suptilnosti njegove upotrebe.

Nemojte koristiti lijekove s lijekovima za smanjenje krvnog tlaka, s lijekovima za aritmiju i diuretike.

Korijen od sladića. kontraindikacije

loading...

Nemojte uzimati lijekove koji se temelje na korijenu licorice na osobe koje pate od hipertenzije. Sredstvo može dovesti do povećanog tlaka. Oni su također kontraindicirani za osobe s povećanom aktivnošću nadbubrežne žlijezde i onima s dijagnozom zatajivanja srca.

Ne možete uzeti korijen laktoze u slučaju nedostatka kalijuma u tijelu i u slučaju kršenja funkcije jetre.

Zabranjeno je uzimanje korijena licorice trudnicama i majkama tijekom dojenja.

A za dušu ćemo slušati portugalsku pjesmu Canção do Mar u izvedbi Pelagie i Elmira Kalimulina. Vjerojatno su mnogi od vas gledali "Glas". Zapanjujuća pjesma sama. A što ispunjenje. Pjesma mora takav je prijevod njezina imena. Ples srca i snova. Nemojte propustiti.

Sladić - upute za uporabu, pravi kolege i oblik za otpuštanje (sirup, ekstrakt, suhe sirovine) lijeka za liječenje kašlja s ravnodušnost, gastritisa i čira na želucu u odraslih, djece i tijekom trudnoće. struktura

loading...

U ovom članku možete pročitati upute za upotrebu lijeka Korijen od sladića. Postoje recenzije posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika specijalista o korištenju korijena slatkice u njihovoj praksi. Veliki zahtjev je da aktivno dodaju svoje povratne informacije o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, a uočene su komplikacije i nuspojave koje proizvođač možda nije proglasio u bilješkama. Analogije korijena s licem u prisutnosti postojećih strukturnih analoga. Koristite za liječenje ispljuvajućeg kašlja, gastritisa i ulkusa u odraslih, djece, kao i tijekom trudnoće i dojenja. Sastav pripravka.

Korijen od sladića - biljni lijek. slatki korijen sadrži glicirizin (6 do 12%), glicirizinske kiselinu i njezine soli, (flavonglikozida likviritin, likviritigenin, liquiritoside) (formononetin, glabren, glabridin, glabrol, 3-gidroksiglabrol, glitsirrizoflavon) derivati ​​coumestans (glitsirol, izoglitsirol, likvokumarin) hidroksikumarina (uključujući herniarin, umbeliferon, glikokumarin, likopiranokumarin), steroidi (steroli, uključujući beta-sitosterol, sigmasterol), eteričnih ulja (u malim količinama).

Glycyrrhizin stimulira aktivnost ciliarnog epitela i pojačava sekrecijsku funkciju sluznice gornjeg dišnog trakta, olakšava iskašljavanje. Ima antiulcer i protuupalni učinak, smanjuje agregaciju trombocita.

Sladić inhibira enzim 11-beta-hidroksisteroid dehidrogenaze u bubrege, što dovodi do smanjenja konverziju kortizona u kortizol. Mineralokortikoidni aktivnosti uzrokovan smanjenjem koncentracije kortizola u serumu kalija i natrija povećane, što dovodi do zadržavanja tekućine, debljanje i hipertenzije. Glicirizinske kiseline i njegovih metabolita da inhibiraju periferne metabolizam kortizola i uzrokovati psevdoaldosteronopodobny učinak.

Lequiritoside ima antispazmetički učinak na glatke mišiće.

struktura

Korijeni s likorama (sladoled gola i slatki korijen Ural s podzemnim izbojima) + pomoćne tvari.

svjedočenje

  • bolesti gornjeg dišnog trakta, pluća (kašalj s vasklom u bronhitisu, laringitis, upalu pluća);
  • hiperacidni gastritis;
  • peptički ulkus želuca i duodenuma;
  • Addisonova bolest;
  • hipofunkcije adrenalnog korteksa (kao dio složene terapije).

Oblici otpuštanja

Sirovina sirove sirovine (suhi korijen jagoda).

Upute za uporabu i režim doziranja

Unutar, odrasli za 1 žličicu od deserta u 1/2 šalice vode 3 puta dnevno. Djeca do 2 godine - onoliko kapi kao dijete godina nekoliko puta dnevno, 2-12 godina - 1/2 TSP 1/4 šalice vode, više od 12 godina - 1 c.lojke 3 puta dnevno, trajanje tečaja je 7-10 dana.

Pripremljena infuzija (10-15 grama sirovina po 200 ml vode) zauzima 1 žlica 3-5 puta dnevno.

Nuspojava

  • povišeni krvni tlak;
  • pojava edema;
  • kršenja reproduktivnog sustava.

kontraindikacije

  • kronični hepatitis;
  • bolest jetre s kolestazom;
  • ciroza jetre;
  • teška bubrežna insuficijencija;
  • dijabetes melitus;
  • poremećaji srčanog ritma;
  • arterijska hipertenzija;
  • hipokalemija;
  • trudnoća;
  • preosjetljivost na sladoled.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Slatkiši lijekova kontraindicirani su za upotrebu u trudnoći.

Koristite u djece

Moguće je koristiti lijek u djece u dobnim dozama.

Posebne upute

Uz dugotrajnu uporabu moguća su hipokalemija, hipotalamija, edem, arterijska hipertenzija, funkcionalni poremećaji srca.

Ne upotrebljava se za liječenje suhog kašlja, budući da ima ekspektoransko djelovanje.

Interakcije lijekova

Nije preporučljivo koristiti tiazid diuretike istovremeno s licoricama zbog rizika od hipokalemije.

Hipokalemija, uzrokovana produljenom upotrebom sladića, može potencirati toksični učinak srčanih glikozida.

Uz istodobnu primjenu laktoze i glukokortikosteroida (GCS), moguće je povećati poluživot kortizola.

Analozi korijena droga za lijekove

Strukturni analozi za aktivnu tvar:

  • Kružić korijena jagoda;
  • Sirup korijena slanoga slada;
  • Slatki sirup;
  • Liccerice ekstrakt guste;
  • Ekstrakt sladoleda je suh;
  • Korijen jezera je gust.

Analozi na kurativni učinak (sredstva za liječenje bronhitisa):

  • Azitral;
  • ambroksol;
  • amoksicilin;
  • ampicilin;
  • Ascoril eksponorant;
  • ACC;
  • Bactrim;
  • Biolin Cold;
  • Biseptol;
  • bromheksin;
  • Bronhalamin;
  • Bronhikum;
  • Bronchipret;
  • bronholitin;
  • Bronhosan;
  • Vibramitsin;
  • GeloMirtol;
  • Žuta kartica;
  • Naknada za škrto;
  • Trbušni eliksir;
  • Grunamycin sirup;
  • Gryunamoks;
  • deksametazon;
  • doksiciklin;
  • Zitrolid;
  • Zitrolid forte;
  • IRS 19;
  • karbotsistein;
  • klaritromicin;
  • klatsid;
  • klindamicin;
  • Kodipront;
  • Coldrex bronchus;
  • Linkus;
  • Mukaltin;
  • Mukosol;
  • Oksamp;
  • oletetrin;
  • Ospamoks;
  • Zbirka izlagača;
  • ofloksacin;
  • Pakseladin;
  • Pulmeks;
  • rulid;
  • salbutamol;
  • Sekstafag;
  • solutan;
  • Sumamed;
  • Travisil;
  • Tusupreks;
  • Umckalor;
  • Fluifort;
  • Flyuditek;
  • Hemomitsin;
  • cefazolin;
  • cefaleksin;
  • Tseftriabol;
  • Erespal;
  • Eritromicin fosfat;
  • Ermitsed.

Licorika je ljekovita slastica. Korijen od sladića. primjena

loading...

Dragi čitatelji, danas ćemo nastaviti govoriti o pristupačnim lijekovima. Kada naše tijelo treba tretman, ne uvijek se sjećamo da se to može pomoći jednostavnim, pristupačnim i jeftinijim sredstvima. Zahvaljujući oglašavanju često kupujemo replicirane lijekove, a često uključuju samo one lijekove koji su nepravedno skriveni iza komercijalnog naziva. Na primjer, korijen jagodice i sladića.

Prva povezanost s ovim lijekom, vjerojatno, uopće: Licorice - agent za kašalj. Tako je. To su bolesti dišnih putova u antičko doba tretirane primjenom korijena slatkiše. Danas je također prepoznat kao službena medicina, a na osnovi je stvorena znatna količina farmaceutskih pripravaka, čiji spektar obuhvaća ne samo kašalj. Slatkiši imaju prilično mnoštvo svojstava koja, uz pravilnu uporabu, omogućuju uporabu u borbi protiv različitih bolesti.

Licorika je višegodišnja biljka, a rizoma se obično koristi u medicinske svrhe. Usput, drugi naziv licorice (ili slatki kuglasta glatka, kako se zove) je slatkiš. Vjerojatno su mnogi od vas kupili slatkiše od lizaljica koje su propisane od strane liječnika zbog upale grla i kašlja. I često se ne piše o slatkićima, već o licem. Znamo da je to ista stvar. I njegov terapeutski učinak bio je poznat još prije našeg doba, što se očituje i spominjanje lakta u drevnom kineski "Treatise on herbs".

Važno je napomenuti da se sladić koristi ne samo u farmaceutske svrhe. Ekstrakt sladića koristi se za okus pušenja ili pušenja. Supstanca dobivena iz rizoma sladića ima tamnu boju i sposobnost bojanja. Ova kvaliteta se koristi u središnjoj Aziji za bojenje vune. Za kulinarske svrhe sladoled se koristi kao sredstvo za pjenjenje i zaslađivač, na primjer, za izradu piva, kvasa, bezalkoholnih pića. Kao aditiv okusa koristi se u kuhanju halva, poljupcima, karamelu i čokoladi. U Japanu se široko koristi kao biološki aktivni aditiv u hrani, au Kirgistanu se općenito proizvodi kao čaj.

Licorika je ljekovita slastica. Korijen od sladića. Ljekovita svojstva

loading...
  • Glavna vrijednost korijena korijena s gledišta medicinskih svojstava je prisutnost u svom sastavu derivatnih saponina - glicirrizina. Ova tvar uzrokuje ekspektoransko djelovanje lijek. Potiče izlučivanje žljezdanog epitela bronha, pružajući ekspektoransko djelovanje. A flavonoidi, sadržani u korijenu sladića, oslobađaju grčenje mišića bronha, koji imaju iscjeliteljski i spazmolitički učinak.
  • Također u sladićima se nalaze steroidni spojevi, slični strukturi onih hormona koji se proizvode u ljudskom tijelu nadbubrežnim korteksom - glukokortikosteroidima. Oni pružaju protuupalno djelovanje.
  • Osim toga, korijen i rižoto sladić sadrže šećer u velikim količinama - glukoza, fruktoza, maltoza, saharoza, kao i sukcinske, limunske, jabučne i fumarne kiseline.

Predlažem da gledam videozapis o sladoledi.

Korijen od sladića. primjena

Korijen jagoda za bolesti kašlja i dišnog sustava:

Kao što je već spomenuto, glavna indikacija za uporabu korijena slane jele je kašalj, uzrokovana raznim oblicima dišnog sustava: laringitis, bronhitis, faringitis. Glavna svrha lijeka - poticanjem stvaranja sputuma eliminira neproduktivni kašalj, omekšavajući bronhijalnu mukozu. Stoga se u tu svrhu propisuje priprema korijena zelene jabuke, ne samo kod pacijenata s bronhitisom, već i kod teških pušača koji pate od takozvanog "pušačkog kašlja".

Korijen jagoda s gastritisom i peptičkim ulkusom

Kao protuupalna i antispazmatična, sladić se također koristi za gastritis i peptički ulkus. Pored ovih svojstava za takve bolesti, lijek se koristi kao pokrov i štiti zidove želučanih sredstava. Licorika povećava izlučivanje želučanog sluzi.

Korijen jagoda u bolesti mokraćnog sustava

Korijen jezera ima protuupalno i diuretsko svojstvo, što mu omogućuje da se koristi za bolesti mokraćnog sustava, kao što su pijelonefritis i cistitis.

Korijen jagoda za alergijski dermatitis i ekcem

Sadržane u biljnim steroidnim spojevima također imaju antihistaminski karakter, stimulirajući adrenalinski korteks. I to omogućava korištenje korijena slatkiša u borbi protiv alergijskog dermatitisa ekcema.

Slatki. Način primjene

Normalno se slatkica koristi kao izvarak ili sirup. I na prodaju možete pronaći i izravno korijene sladić, i već pripremljen od svog sirupa.

Izbjeljivanje korijena slatke vode

Ako tretman zahtijeva izvarenje korijena sladića, onda ga pripremite sami od pripremljenih sirovina. Ponekad možete naći na prodaju gotove filter vrećice za pripremu. Ako su osušeni korijen jagodice dostupni, onda nije teško pripremiti izvarak od njih (ili infuzija). Jednu žlicu zdrobljenog korijena slatke vode sipa se u čašu vruće vode i zagrijava u vodenoj kupelji 15-20 minuta. Nakon toga, dekocija se ukloni iz vatre, filtrira, stisne i dodaje kuhanu vodu tako da se na kraju s dijelom kuhanog izlučevina sve ispostavilo 200 ml proizvoda.

Sirup korijena sladića

Ništa manje uobičajen oblik lijeka je sirup korijena sladića. Može se naći u gotovo svakoj ljekarni i kuhati se. Da biste to učinili, potreban vam je ekstrakt korijena s licem, koji se također može kupiti u ljekarni. 4 g ekstrakta se pomiješa sa 80 g šećernog sirupa i 10 g alkohola. Spremite proizvod u čvrsto zatvoren spremnik na hladnom mjestu.

Korijen od sladića. instrukcija

Izgaranje slatkiša može se dati i djeci i odraslima. Približna doza lijeka - 1-2 žlice 30 minuta prije jela tri do četiri puta dnevno. Djeca su propisana od 1 čaja do 1 žlica (ovisno o dobi) i pola sata prije jela tri puta dnevno.

Ali sirup korijena slatke korice koristi se obrnuto nakon jela. Preporučena doza za odrasle i djecu stariju od 12 godina iznosi 15 ml. Lijek se prije upotrebe ne razrijedi vodom i tek nakon unosa se isprati s puno tekućine - topla voda, a po mogućnosti čaj.

Trajanje primjene lijekova na osnovi korijena korijena, kao i doziranje i učestalost primanja obično određuje liječnik koji se bavi liječenjem, na temelju dobi i etiologije pacijentove bolesti. Međutim, obično tečaj ne prelazi desetodnevno razdoblje. Dugotrajno se produžuje samo na preporuku liječnika.

Korijen od slada djeci

Kao prirodna priprema, korijen laktoze može se davati djeci s suhim i vlažnim kašljem, određenim gastrointestinalnim bolestima. Obično djeci daju izvarak likornih rizoma. No vrlo često pedijatri propisuju i sirup. S obzirom na veliki sadržaj šećernog sirupa i prilično ugodnu aromu, lijek obično voli djeca. Preporučena doza sirup korijena korijena u vodi prema uputama za uporabu:

1-3 godine: 2,5 ml 4-6 godina: 2,5-5 ml
7-9 godina: 5-7,5 ml
10-12 godina: 7.5-10 ml.

Uzmite lijek obično tri puta dnevno nakon pola sata nakon jela, popijte puno tople vode, čaj ili ljekovitu infuziju bilja.

Ipak, s namjerom davanja lijeka djetetu, najbolje je obavijestiti pedijatara kako bi se ispravila moguća kombinacija drugih lijekova koji se koriste u kompleksu za liječenje bolesti.

Da li to može oštetiti slatkiš?

U blogu uvijek kažem da sve biljke koje trebamo uzeti s mudrošću. A sladić nije iznimka. Ako kupite slatkiše, slatkiši s licoricama, dajte djeci ili ih sami koristite, ako ste pripremili slatki sok s kašljem i drugim indikacijama, morate znati neke od suptilnosti njegove upotrebe.

Nemojte koristiti lijekove s lijekovima za smanjenje krvnog tlaka, s lijekovima za aritmiju i diuretike.

Korijen od sladića. kontraindikacije

Nemojte uzimati lijekove koji se temelje na korijenu licorice na osobe koje pate od hipertenzije. Sredstvo može dovesti do povećanog tlaka. Oni su također kontraindicirani za osobe s povećanom aktivnošću nadbubrežne žlijezde i onima s dijagnozom zatajivanja srca.

Ne možete uzeti korijen laktoze u slučaju nedostatka kalijuma u tijelu i u slučaju kršenja funkcije jetre.

Zabranjeno je uzimanje korijena licorice trudnicama i majkama tijekom dojenja.

A za dušu ćemo slušati portugalsku pjesmu Canção do Mar u izvedbi Pelagie i Elmira Kalimulina. Vjerojatno su mnogi od vas gledali "Glas". Zapanjujuća pjesma sama. A što ispunjenje. Pjesma mora takav je prijevod njezina imena. Ples srca i snova. Nemojte propustiti.

Moć ljekovitog bilja za liječenje ženskih problema: sladić

Glycyrrhiza glabra (slatki ili slatki sylvestris) - višegodišnja biljka iz obitelji mahunarki su naširoko koristi za ljekovite svrhe još od davnina. Ljekovita svojstva sladića vrlo cijenjena od strane liječnika i iscjelitelja u različitim zemljama - Drevna Kina, Indija, Grčka i Rim, a danas blagotvoran učinak biljaka na ljudski organizam je prepoznat ne samo ljudi, već i službene medicine.

Koja je upotreba sladića?

gorčina, smole, šećer, eterična ulja, tanini i mukozne tvari, organske kiseline, flavonoidi, proteini, vitamini i saponini: korijenje biljaka koje sadrže više biološki aktivnih sastojaka se koriste kao terapijske tvari. Osim toga, korijen laktoze gola Ona sadrži brojne fitoestrogene - tvari slične u svom djelovanju na ženskim hormonima i glicirizinske kiseline imaju učinak sličan učinku kortikosteroidnih hormona.

Zbog ovog sastava, korijenje s likorijem ima sveobuhvatan pozitivan učinak:

  • antioksidans
  • protuupalni
  • imunostimulirajuće
  • antibakterijski
  • hepatoprotective
  • diuretik
  • antispazmatična
  • blaga laksativa
  • antialergijska
  • iskašljavanje
  • umirujući

Osim toga, korijen sladića On regulira metabolizam vode soli i poboljšava ukupnu metabolizam u tijelu, normalizira kardiovaskularni sustav, smanjuje razinu „štetnog” kolesterola u krvi. Slatki i vraća hormonsku ravnotežu, povećava razinu estrogena, smanjenje razine muških spolnih hormona - androgena, a prema nekim izvorima, smanjenje razine prolaktina u krvi (na prijam od s ekstraktom božur korijen).

Indikacije i kontraindikacije za korištenje korijena korijena

Stručnjaci preporučuju korištenje korijen sladića za:

  • obnova razine estrogena u krvi žena s hipoestrogenskim uvjetima (poremećaj jajnika, uklanjanje simptoma menopauze, neplodnost)
  • smanjenje razine androgena
  • normalizacija menstruacijske funkcije, uključujući amenoreju i bolnu menstruaciju
  • liječenje herpes simplex virusa (tip 1 i 2)
  • povećati imunitet
  • normalizacija funkcije jetre
  • prevencija tromboze
  • liječenje prehlade i kašlja
  • liječenje hipofunkcije adrenalnog korteksa i bolesti štitnjače
  • liječenje alergije

Treba imati na umu da prilikom korištenja velikih doza i dugotrajnog konzumiranja slatke vode može kršiti ravnotežu kalijevog natrija i time pridonijeti povećanju krvnog tlaka. Stoga je kontraindicirana za liječenje s likorijom kada:

  • arterijska hipertenzija
  • sklonost edemu
  • tešku bubrežnu i jetrenu bolest
  • hipokalijemija
  • hipotireoza
  • bolesti oka

Osim toga, strogo je zabranjeno uzeti cvjetnica korijena tijekom trudnoće i tijekom dojenja.

Kako preuzeti korijen laktoze?

  1. Za liječenje ginekoloških bolesti korijen jagodica se uzima u obliku infuzija i juha, kao i u sastavu ljekovitog bilja.
  • Menstruacijske nepravilnosti
  1. Kada amenoreja uzima u jednakih dijelova slatki korijen, biljke, stolisnik, rue mirisne trava, biljni i Hypericum perforatum plodova Juniperus, izlije žlica smjesa kipuća voda, grijani na parnoj kupelji pola sata, crtanje i filtrira. Uzmite 2 čaše infuzije dnevno u toplom obliku.
  2. Bolna menstruacija uzeti u jednakim dijelovima sladić korijena, preliti smjesu žlica čašu kipuće vode, zagrijan na parnoj kupki 15 minuta, crtanje i filtera. Uzmi 1 tbsp. žlica juhe 3-4 puta dnevno, počevši od recepcije tjedan dana prije očekivane menstruacije.
  • Nedostatak estrogena i neplodnost
  1. Ojačati rad jajnika je učinkovit tinktura slatkiša: Ulijte 100 g usitnjenog korijena 0,5 litara votke unosi za 15 dana na tamnom mjestu, ne zaboravljajući povremeno trese, filtrira i uzima, ispire s malom količinom tekućine, ujutro i navečer 30 kapi.
  2. Uz nedostatak ženskih spolnih hormona preuzimaju esencije slatki korijen: pour žlica korijena šalicu vruće vode, grije se na parnoj kupelji pola sata, nakon čega slijedi 30 minuta nacrtana i filtrira. Uzmite 1-2 žlice 3-4 puta dnevno barem pola sata prije jela.
  3. Da bi ojačali rad jajnika i povećali razinu estrogena, u prvoj fazi menstrualnog ciklusa, počevši od 5 dana prije ovulacije, mora se uzeti slatkiš.
  • Višak androgena
  1. Izlijte 1 tbsp. žlicu korijena s licem s čašom vruće vode, inzistirati na oko sat vremena i piti poput čaja tijekom dana.
  2. Uzeti 3 dijela Sladić, šipka i glogovu voće, lišće manžete od 4 ribizla list, 1 dio biljke mente, timijan i rusomača, žlica smjesa se izlije vruće čašu vode i natopljene u termos preko noći. Uzmite čašu dnevno infuziju u jednakim količinama (3-4 puta na dan) 2-3 mjeseca.
  • Liječenje herpesa
  1. U tu svrhu iz Sladić ekstrakata pripravljen: 2 žličice uzeti korijen žlica, sipati 1,5 šalice vruće vode, tvrde dva sata u termos, filtrira i piće jednake porcije tijekom dana. Liječenje treba provesti najmanje 3-4 tjedna, a ako je potrebno, ponovite nakon pauze od mjesec dana.

Važno je znati da tvari sadržane u sladu gole mogu komunicirati s drugim ljekovitim supstancijama, neutralizirajući ili poboljšavajući njihov učinak. Dakle, nemojte uzimati sladić ako vam je postavio liječnik:

  • diuretici
  • lijekovi koji smanjuju krvni tlak
  • lijekovi koji poboljšavaju funkcioniranje srca

Također treba imati na umu da se pripravci s likviditetom ne preporučuju dugo vremena - više od 6 tjedana uzastopno, stoga, kako bi se izbjegle nuspojave tijekom liječenja, poželjno je napraviti dva tjedna pauze.

Korijen od sladića

Korijen od sladića (Engleski licorice korijen) - lijek za liječenje bolesti gornjeg dišnog trakta, osim toga, koristi se kao protuupalno, oblažući gastritis i gastrointestinalne bolesti.

Korijen jagoda: trava

Licorika je gola, ili Licorice je višegodišnja zeljasta biljka. Raste na području Europe, u Sjevernoj Africi, Aziji. U Rusiji je laktacija smještena na jugu iu zapadnom Sibiru. Za medicinske svrhe koriste se uglavnom korijenje i rizomi. okupiti korijenje sladića tijekom godine, pranje, izrezivanje na male komadiće i sušenje, mogu se čuvati do 10 godina.

Korijen jagodice: sastav

Korijen od sladića sadrži mnogo korisnih tvari:

  • fruktoza i saharoza;
  • organske kiseline;
  • smole;
  • tanini;
  • flavonoidi, uključujući kvercetin;
  • vitamin C;
  • karoten.

Korijen jagodice: svojstva

Korijen od sladića ima ekspektoran, diuretik i laksativna svojstva. Pripravci s ekstraktom biljke ili drugim sredstvima uz uporabu sirovina nezamjenjivi su u liječenju bolesti dišnog sustava.

Licorika se također može koristiti kao imunomodulirajuće sredstvo, korištenje ove biljke pridonosi brzom liječenju ARVI i drugih prehlada. Antibakterijska i protuupalna svojstva korijen sladića se koriste za liječenje kožnih bolesti i ekcema.

Korijen od sladića: akcija

U sastavu korijen sladića postoje saponinske tvari koje iritiraju sluznice i pridonose povećanom lučenju lučenja žlijezda - zbog toga, slatki i imaju izlučujući, diuretski učinak.

Korijen jagodice: aplikacija

Korijen od sladića Koristi se u medicini, kuhanju i industriji.

  • U medicini - za liječenje grla i ždrijela, bronhijalna astma; kao urin, koleretski, laksativ, ekspektoran. Zahvaljujući sadržaju fruktoze i saharoze, korijen sladića mogu se koristiti umjesto šećera kod dijabetesa, kao i stevije. Ekstrakt biljke dio je pripravaka za liječenje gastritisa i čira, hemoroida, reumatizma i gihtova.
  • U kuhanju: korijen sladića Koristi se kao sredstvo za pjenjenje u bezalkoholnim pićima, kvazu, pivu, whipping bjelanjke.
  • U industriji: sredstvo za ekspandiranje u aparatima za gašenje požara, kao bojilo, u proizvodnji tinte, tinte; u proizvodnji nikotinskih cigareta.

Korijen od sladića: liječenje

Korijen od sladića se koristi za liječenje sljedećih bolesti:

  • gornji dišni put,
  • bronhijalna astma,
  • gastritis i ulkus želuca i duodenuma,
  • dijabetes,
  • reumatizam,
  • proljev,
  • giht,
  • adenoma prostate,
  • impotencija,
  • ekcema.

Korijen od sladića: pupoljci

Korijen od sladića potrebno je koristiti u liječenju bolesti bubrega: pijelonefritis, urolitijaza. Ali s nedostatkom bubrega likerica samo štetu. Stoga, prije nego što se ova biljka liječi, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Korijen jagodice iz kašlja

Korijen od sladića učinkovite u liječenju suhog kašlja: aktivne tvari ubrzavaju izlaz pluća iz pluća. Za liječenje možete koristiti sirup, ekstrakt, ekstrakti u tabletama i tinkturu korijena s licem. Lijekovi s korijenom s licem ne smiju se koristiti više od 10 dana.

Korijen s licama: ekspektorant

U bolesti dišnog trakta, količina ispljuvaka se povećava, što je prisutno u tijelu i u normalnom stanju u manjoj količini. Velika količina ove tajne je povoljno okruženje za umnožavanje patogenih bakterija. Izgaranje korijenja ili sirupa od njih izražava ekspektoransko djelovanje i pomaže mučenju da napusti tijelo.

Korijen od sladića: čišćenje, čišćenje

dobivanje esencije korijen sladića (1 žlica za 1 kipuću vodu, kuhati na vodenoj kupelji 20-30 minuta), možete očistiti limfni sustav i tijelo kao cjelinu. Potrebno je piti ovaj lijek 10 dana na prazan želudac; Licorika potiče oslobađanje troske i toksina, ima lagani umirujući učinak.

Zajedno s korijen laktoze Izvrsno sredstvo za čišćenje tijela je trifal.

Korijen jagoda: za imunitet

Sirup ili bujon korijen sladića se preporučuju za podizanje imuniteta. Ova biljka ima imunostimulirajući učinak, aktivne tvari povećavaju proizvodnju interferona koji se bore protiv virusa i bakterija. Korijen od sladića Djeluje učinkovitije rhodiola rosea i echinacea purpurea.

Korijen jagoda: za mršavljenje

Za gubitak težine, korijen laktoze Koristi se ako je probavni trakt oštećen. Decoctions i tinktures korijena iscjeljivanja pomažu ukloniti štetne toksine i nepotrebne troske iz tijela i normalizirati probavni sustav. Gubitak težine s ovim pristupom je zanemariv, za postizanje brzih rezultata bolje je kupiti Acai bobice ili više pristupačan đumbir, koji ubrzavaju metabolizam i potiču gori višak masnoće.

Korijen jagoda: za lice

Korijen od sladića može se koristiti za dnevnu njegu kože. Aktivne komponente biljke njeguju, izbjeljuju, omekšavaju i sprječavaju pojavu prvih bora. Korisne tvari iz korijen sladića izazvati aktivnu proizvodnju kolagena, koja je odgovorna za elastičnost i elastičnost.

Za svakodnevnu njegu kože možete koristiti poseban losion: 1 tsp. zdrobljeni korijeni uliti čašu kipuće vode i inzistirati na nekoliko sati u toplinu. S ovim rješenjem možete obrisati lice ujutro i navečer.

korijen Licorice: za kosu

Za kosu koraod slada Također je potrebno: aktivne tvari njeguju vlasište, sprečavaju gubitak kose i borite se s perutom. Izvadnik iz korijene sladića dio je šampona i balzama, ali možete ispirati kosu s izgaranjem korijena nakon pranja glave. Rezultati će štrajkati: glatka, svilenkasta, jaka i najvažnije zdrava kosa. Drugi uvjet za kosu može se poboljšati, koristeći tinkturu ginsenga ili crne slanine.

Korijen jagoda: za kožu

Korijen od sladića vrlo korisno za kožu. Tvari u bjelilici biljke, oslobađaju pigmentne mrlje, pomlađuju kožu, također liječe male rane i uklanjaju upalu. Losion od korijen sladića možete isprati problem kože, nakon nekoliko aplikacija, mali pimples i upale će biti izgubljen. Korijen laktoze možete liječiti ekcem i dermatitis.

Korijen od sladića: od pigmentnih mrlja

Korijen od sladića Također se koristi za pigmentirane mrlje, budući da ima svojstva izbjeljivanja. Za borbu protiv mrlja, možete koristiti razrijeđen korijen ekstrakt slatkiša ili nekoncentriranu juhu u obliku 10-minutnih komada. Nakon uklanjanja takvog kompresije morate podmazati kožu s krema za hidratizaciju. Aloe vera također djeluje učinkovito.

Korijen s licama: s dijabetesom

Korijen od sladića sadrži saharozu, fruktozu i glicirizinsku kiselinu, koji su zamjena za tradicionalni šećer. S dijabetesom sirup od korijenja cvjetova može se konzumirati u malim količinama kao zaslađivač, a izvarak svježeg ili sušenog korijena smanjuje šećer u krvi.

Korijen jagoda: za žene

Žene mogu konzumirati lijekove iz korijen sladića (kao i iz crvene djeteline) za regulaciju ciklusa i smanjenje intenziteta boli i nelagode tijekom menstruacije.

Ako je ciklus slomljen, možete pripremiti poseban bujon. U jednakim količinama uzeti (1 tbsp.):

  • korijene sladića,
  • smreka,
  • St. John's Wort,
  • rusti su mirisni.

Pomiješajte sastojke, uzmite 2 žlice. smjese, ulijte 0,5 1. kipuću vodu, toplo pola sata u vodenoj kupelji, odvod. Pijte lijek razrijeđen 1: 4 u dvije čaše dva puta dnevno.

Korijen od sladića: hormoni

Izbjegavanje korijenja slatke vode također se može koristiti za vraćanje hormonske ravnoteže: povećava se razina ženskih hormona (estrogen), a muški (testosteron) smanjuje. koristi korijen sladića kao aktivator estrogena za cikličke poremećaje u kombinaciji s piskavicom, cinkom, vitaminom B6 i stevijom.

Korijen jagoda: testosteron

Korijen od sladića smanjuje testosteron, što je potrebno u liječenju određenih ženskih bolesti (sindrom policističnih jajnika, neplodnost). Naravno, korijen sladića smanjuje muški hormon sporiji od sintetičkih lijekova, ali učinak je i dalje prisutan.

Muškarci su bolji korijen sladića Nemojte koristiti da ne smanjite razinu muškog hormona. Ako postoji želja za povećanjem naprotiv, onda možete uzeti tribulu i yohimbe.

Korijen jagodice: HIV

Decoctions i tinkture konji od slatkiša sadrže tvari koje potiskuju razvoj HIV virusa, povećavaju imunitet i ukupnu otpornost tijela na viruse i bakterije. Tinktura se priprema jednostavno: 100 g korijena se izlije u vodu i ostavi se 24 sata, potom drenira i ulije s 0,5 litre votke. Napunite 10 dana. Uzmite 5 kapi 2 puta dnevno nakon jela. Tijek liječenja je najmanje 3 mjeseca.

korijen Licorice: u trudnoći

U trudnoći je apsolutno nemoguće koristiti korijen sladića:

  • mijenja se ravnoteža vode i soli, što dovodi do edema;
  • postojeće hormonsko podrijetlo je slomljeno, što može imati loš učinak na stanje žene i djeteta.

Korijen jagoda: za djecu

Korijen od sladića mogu se dati djeci u liječenju kašlja i respiratornih bolesti. Najvažnije je promatrati naznačene doze, jer mala djeca trebaju doslovce kapljicu sirupa ili bujona razrijeđenog u vodi. Djeca od dvije do 12 godina 0,5 tsp. razrijeđena u ¼ šalice vode.

Korijen jagodice: kapsule

Korijen od sladića dostupan je u različitim oblicima doziranja, uključujući kapsule. Ovdje je koncentracija aktivne tvari maksimalna (400 mg). Kapsule se rastope u želucu, a ekstrakt se brzo apsorbira u krv. Za uzimanje takvog lijeka trebate 2 puta dnevno za 1 kapsulu.

Korijen jagodice: u tabletama

Korijen od sladića u tabletama vrlo je prikladan za upotrebu. Ekstrakt slatke vode se nalazi u visokoj koncentraciji, prije upotrebe, tableta se mora otopiti u vodi, i trebate piti lijek samo dva puta dnevno.

Korijen od sladića: ekstrakt

Ekstrakt korijena slatke vode Dostupan je u dva oblika - suhe i guste tekućine. Suhi ekstrakt može se pripremiti, napraviti tinkture, uzeti samo manju koncentraciju, gusti - razrijediti vodom.

Korijen jagodice: sirup

Sirup korijena sladića Je popularan i učinkovit kašalj lijek za djecu i odrasle podjednako. Sastav lijeka uključuje samo prirodne i sigurne komponente. Proizvodi se u bočicama tamne boje, s dozom od 150 ili 200 ml. Sirup se može kupiti u ljekarnama ili naručiti na vašem omiljenom mjestu.

Korijen jagoda: tinktura

Tinktura korijena slanica pomaže u borbi s probavnim poremećajima, uz mučninu i normalizaciju probave. Tinktura na gusarskoj osnovi može se kupiti u apoteku ili sami: 200 g korijena sipati 1 litre alkohola, inzistirati na 2 tjedna na tamnom mjestu. Uzmi 5-10 kapi dva puta dnevno.

Korijen jagoda: bujon

Ako je uporaba alkohola kontraindicirana, možete pripremiti izvarak: 1 tbsp. tla korijene sladića sipati kipuću vodu, držati na vodenoj kupelji nekoliko sati i odstraniti. Uzmi 1 tbsp. dva puta dnevno. Spremite juhe u hladnjak ne duže od 2 dana.

Korijen jagoda: suho

Korijen od sladića uglavnom se koristi u suhom obliku. Možete kupiti sjeckani korijen ili male dijelove rizoma, ali prije nego što ga upotrijebite, još uvijek morate rezati u komadiće.

Korijen s licama: čaj

Za održavanje tonusa tijela možete piti čaj od prirodnog slada. Proizvođači proizvode nekoliko vrsta čaja s čipkom: čist (samo korijen biljke) i s aromatskim aditivima (vanilija, narančasta). skuhati čajni čaj može se obaviti na uobičajeni način, ali dovoljno će trajati 1 tsp. suhu smjesu. Okus ovog pića je vrlo ugodan i slatan, zahvaljujući glicirizinskoj kiselini.

Korijen jagodice: zbirka

Korijen od sladića često uključene u biljne lijekove: dojke, diuretike i laksative. Za pripremu dojenja morate uzeti u ravnopravnoj količini korijen lakta, plantaža, majke i majke; od bolesti bubrega - korijenje sladića, lišće breze i medvjeđe.

Korijen korijena: okus

Za okus korijen sladića vrlo slatko, jer u svom sastavu postoje šećeri prirodnog podrijetla.

Korijen Sol odki: upute

Korijen jagoda je djelotvoran lijek za sljedeće bolesti:

  • faringitis, laringitis, bronhitis, astmu;
  • dijabetes melitus;
  • poremećaji probavnog trakta (konstipacija, proljev);
  • gastritis i ulkus želuca;
  • ženskih bolesti i poremećaja hormonskog sustava;
  • liječenje kožnog dermatitisa i ekcema;
  • poremećaji funkcije bubrega (osim akutnog zatajenja bubrega).

Korijen od sladića mogu se konzumirati odrasli i djeca, promatrajući preporučene doze.

Korijen jagodice: kako se poduzeti

uzeti korijen sladića moguće je, prethodno konzultirati liječnika i promatrati predložene doze. Bez obzira na oblik otpuštanja (sirup, tablete, kapsule ili domaće tinkture i dekocije), lijek treba isprati vodom.

Korijen jagoda: kako piti

Piti dekocije korijena sladića, tinkture, otopine tableta, sirupi treba uzimati dva puta dnevno nakon obroka u preporučenoj količini.

Korijen jagodice: u ljekarnama

Pripreme s korijen laktoze možete kupiti u apoteku na relativno demokratskoj cijeni. Postoji mnogo proizvođača, važno je da ne pogriješite i odaberete kvalitetan proizvod.

Korijen jagodice: kontraindikacije

Koliko je koristan lijek korijen laktoze niti je bilo više kontraindikacija koje još imaju:

  1. individualna netolerancija,
  2. trudnoće i laktacije,
  3. teške bolesti jetre i bubrega,
  4. gojaznost
  5. hipertenzija.

Korijen s licama: kupiti, cijena

Ovdje je takav široki raspon oblika, doza i proizvođača korijen sladića:

1. Kupi sada korijen sladića po povoljnoj cijeni i uz zajamčenu visoku kvalitetu mogu biti u poznatoj američkoj online trgovini iHerb organic (kupnja u dolarima, rubalja, grivna itd., recenzije na ruskom za svaki aditiv).
2. Detaljne upute kako staviti narudžbu: Kako postaviti narudžbu za iHerb!
3. U prvom redu, koristeći promotivni kôd Aicherb, uštedjet ćete 5 dolara! Preporučujemo da iskoristite, od. po drugi redoslijed, popust neće više biti dostupan, pa čak i gotovinske usluge neće vratiti kamate od kupnje, jer cijene su vrlo niske! Ali to nije bilo sve iznenađenja, svakako pogledate akcije i promotivni kôd ravno prodaje može kupiti originalne pametne telefone i tablete s popustom promocije kod 003 će kupiti audio i video opremu za dom, promotivni kôd Letual daju popuste na kozmetiku i promocije kod Lamoda donijeti najbolje dionice u odjeća 1000 marki.
4. Sve o plaćanju i dostavi: iHerb plaćanje iHerb isporuke!

Izvor fotografije: iHerb.com

Kako ste pomogli korijen sladića?